Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Να ΤΙ δείχνει η Γλώσσα σας για την Υγεία σας! 13 Προειδοποιητικά Σημάδια που ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσετε.


Η γλώσσα μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία μας. Υπάρχει μια μέθοδος διάγνωσης η οποία...
βασίζεται στην εμφάνιση της γλώσσας: το σχήμα, το μέγεθος, την υφή και το χρώμα.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πώς να αναγνωρίσετε τυχόν προβλήματα υγείας ανάλογα με το χρώμα της γλώσσα σας.

Είναι καλύτερο να εξετάσετε την γλώσσα σας το πρωί με το φως του ήλιου πριν πλύνετε τα δόντια σας. Συνιστάται να μην την τεντώσετε, γιατί μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Το χρώμα της επίστρωσης της γλώσσας μπορεί να ποικίλει επηρεασμένο από το φαγητό, τα ποτά, τα φάρμακα ή το κάπνισμα. Επομένως, για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα, εξετάστε την γλώσσα σας μία ώρα ή περισσότερο μετά από την έκθεση σε οτιδήποτε.


Το χρώμα της γλώσσας


Ανοιχτό ροζ: Υγιές χρώμαΚόκκινο: Λοιμώδη νοσήματα, φλεγμονέςΈντονο κόκκινο: Διαταραχές στην καρδιά, ασθένειες του αίματοςΚίτρινο: Προβλήματα με το στομάχι ή το συκώτιΜοβ: Ασθένειες στους πνεύμονες ή την καρδιάΜπλε: Ασθένειες στα νεφρά
Ανοιχτόχρωμη: Έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών
Λευκό: Αφυδάτωση, μυκητίαση, γρίπηΓκρίζο: Ασθένειες του πεπτικού συστήματος
Χρώμα επικάλυψης

Το χρώμα της επικάλυψης μπορεί να είναι διαφορετικό από το χρώμα της γλώσσας. Η λεπτή λευκή επικάλυψη η οποία ξεπλένεται εύκολα θεωρείται φυσιολογική. Το πάχος της επικάλυψης είναι ανάλογο με την σοβαρότητα του προβλήματος που υποδεικνύει.Παχιά, λευκή επικάλυψη: Δηλητηρίαση, λοιμώδες νόσημα
Καφέ επικάλυψη: Ασθένειες των πνευμόνων
Κίτρινη επικάλυψη: Διαταραχές στο πεπτικό σύστημαΓκρίζα επικάλυψη: Γαστρίτιδα, πεπτικό έλκοςΗ οπτική μέθοδος διάγνωσης δεν δίνει πάντα ακριβές αποτέλεσμα. Η γλώσσα μπορεί να έχει τραυματιστεί από κάποιο τρόφιμο, βακτήρια μπορεί να έχουν εισβάλλει στην πληγή και να προκαλούν προσωρινή ενόχληση – όλα αυτά δεν υποδεικνύουν κάποια ασθένεια.

Αν ανησυχείτε για το χρώμα της γλώσσα σας, μην βιαστείτε να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα. Καλό είναι να ζητήσετε την γνώμη κάποιου ειδικού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs