Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Οι πιπεράτες λεπτομέρειες για τη ζωή του Τραμπ μέσα στο Λευκό Οίκο


Σάλο και πολλές αντιδράσεις προκαλεί το νέο βιβλίο για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την ζωή του στο Λευκό Οίκο. ...
Το «Φωτιά και θυμός: Μέσα στο Λευκό Οίκο του Τραμπ» (Fire and Fury: Inside the Trump White House) είναι γραμμένο από τον πρώην αρθρογράφο του Guardian, Μάικλ Γουλφ και αποσπάσματά του δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα και το αμερικανικό New York Magazine την Τετάρτη.

Το βιβλίο περιέχει λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή του Τραμπ μέσα στο Λευκό Οίκο, ενώ ξεκινά από την προεκλογική περίοδο, επισημαίνοντας πως στο επιτελείο του, όχι μόνο δεν περίμενε κανείς την νίκη, αλλά δεν την ήθελε και κανείς.

Όπως τονίζεται στο βιβλίο από την στιγμή που θα έχανε, ο Τραμπ θα ήταν και απίστευτα διάσημος, κόρη του Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρνετ θα ήταν διεθνώς γνωστοί, ο Στιβ Μπάνον ηγέτης του tea-party και η Μελάνια, που είχε πάρει από όλους διαβεβαιώσεις πως ο άντρας της δεν θα γινόταν πρόεδρος, θα μπορούσε να επιστρέψει στη ζωή της.

«Λίγο αφότου το βράδυ των εκλογών διαφάνηκε η ισχυρή πιθανότητα νίκης, ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ είπε σε φίλους του ότι ο πατέρας του έμοιαζε σαν να είχε δει φάντασμα. Η Μελάνια έκλαιγε και όχι από χαρά», γράφει ο συγγραφέας.

Στο βιβλίο σημειώνεται πως ο πρόεδρος και ο πρώην σύμβουλός του Στιβ Μπάνον είχαν τόσο στενή σχέση που δειπνούσαν μαζί κάθε βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Τραμπ κλεινόταν στο δωμάτιό του κι έτρωγε τσίζμπεργκερ βλέποντας τηλεόραση, ενώ μιλούσε με φίλους του στα τηλέφωνα.

Το βιβλίο περιέχει και πιπεράτες λεπτομέρειες, καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια.

Αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τραμπ έβαλε μια έξτρα κλειδαριά στην πόρτα του δωματίου του. Ακόμη δεν θέλει το προσωπικό να τακτοποιεί το χώρο του. «Αν το πουκάμισό μου είναι στο πάτωμα, είναι γιατί το θέλω στο πάτωμα», φέρεται να είπε.

Επίσης έχει δώσει εντολή στο προσωπικό να μην αγγίζει την οδοντόβουρτσά του, καθώς φοβάται πως μπορεί να πέσει θύμα δηλητηρίασης.


Η προδοσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» καθώς συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, εκτιμά ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, σε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Το περιβάλλον του Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που διεξάγεται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με το ενδεχόμενο μιας σκευωρίας με τη Ρωσία με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 προς όφελος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται κυρίως για τη συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του Τραμπ, τον οποίο συνόδευε ο κουνιάδος του Τζάρεντ Κούσνερ και ο Πολ Μάναφορτ, τότε διευθυντής της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, με τη Ναταλία Βεσελνίτσκα για τον Ιούνιο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, αυτή η συνάντηση δεν διήρκησε παρά «λίγα λεπτά» και η δικηγόρος, που φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο, δεν έδωσε «καμία πληροφορία που να αξίζει» και να ενοχοποιεί την υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γουόλφ, τον συγγραφέα του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian.

«Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν ήταν προδοσία, ότι δεν ήταν κάτι το αντιπατριωτικό ή μια ανοησία και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα αυτά, θα έπρεπε να καλέσετε το FBI αμέσως» σημείωσε ο αμφιλεγόμενος πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου.

Η έρευνα της ομάδας του εισαγγελέα Μιούλερ επικεντρώνεται στην κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Μπάνον.

«Ο δρόμος προς τον Τραμπ περνά απευθείας από τον Πολ Μάναφορτ, τον Ντον Τζ. και τον Τζάρεντ Κούσνερ» υπογράμμισε.

Τέσσερα στελέχη της εκστρατείας του Τραμπ διώκονται σε αυτήν την υπόθεση, μεταξύ αυτών ο Πολ Μάναφορτ, ένας δικηγόρος που παρέμεινε στο πόστο του για μόλις λίγους μήνες.


«Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του»

Μια αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του πρώην συμβούλου του, Στιβ Μπάνον, εξέδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Αιτία στάθηκε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο οποίο ο Μπάνον δηλώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία», καθώς συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με μένα, ούτε με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του. Ο Στιβ ήταν ένας υπάλληλος που εργάστηκε για μένα, αφού είχα ήδη κερδίσει το χρίσμα, επικρατώντας ενάντια σε 17 υποψηφίους, που συχνά είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο ταλαντούχοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Στην οποία προστίθεται: «Τώρα, που είναι μόνος του, ο Στιβ μαθαίνει ότι το να κερδίζει κανείς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο το έκανα να φαίνεται. Ο Στιβ είχε ελάχιστη σχέση με την ιστορική μας νίκη, που οφείλεται στους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας. Ωστόσο, ο Στιβ είχε άμεση σχέση με την απώλεια της θέσης της Γερουσίας στην Πολιτεία της Αλαμπάμα που κρατούσαν για περισσότερο από 30 χρόνια οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Στιβ δεν εκπροσωπεί τη βάση μου -βρίσκεται απλώς σε αυτήν για τον εαυτό του».

Με την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου να καταλήγει ως εξής: «Ο Στιβ προσποιείται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τα μέσα ενημέρωσης, που χαρακτηρίσει αντιπολίτευση, όμως περνούσε το χρόνο του στο Λευκό Οίκο διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάζει τον εαυτό του πολύ πιο σημαντικό από όσο ήταν. Είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά. Ο Στιβ σπάνια ήταν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και απλά προσποιείται ότι είχε επιρροή να ξεγελάσει κάποιους ανθρώπους, που δεν είχαν πρόσβαση και κανένα στοιχείο, τους οποίους ξεγέλασε να γράψουν βιβλία γεμάτα ψέματα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο