Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τουρκικό παραλήρημα: Εφημερίδα βάφτισε την Ψέριμο «Κατσικονήσι»


Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο στην Κάλυμνο και ...
στο ακριτικό νησί της Ψερίμου, 




που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Saygı Öztürk αποτελεί «κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος από το 2004. Ταυτόχρονα κάνει μνεία σε παλιότερη ομιλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε αποκαλέσει την Ψέριμο, «Keçi Adası» που σημαίνει Κατσικονήσι.

Ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ψέριμο περιγράφει ότι έτυχε υποδοχής από τους «750 στρατιώτες της στρατιωτικής βάσης» της η οποία «ανήκει στην επαρχία της Μούλα και βρίσκεται 6 μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων».


Ακόμη, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στο επίμαχο δημοσίευμα είναι ότι στις φωτογραφίες που δημοσιεύει εμφανίζονται σε κόκκινο κύκλο τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός την ώρα που χαιρετά στρατιωτικούς, καθώς και η ελληνική σημαία που κυματίζει στο νησί.


Στο δημοσίευμα ακόμη παρατίθενται δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, απόστρατο συνταγματάρχη Ümit Yalım, ο οποίος σχολιάζει ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο αλλά και το ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη, δεν αντιμετώπισε κανένα εμπόδιο κατά τη μετάβαση από την Κάλυμνο στην Ψέριμο «3 μίλια εντός του τουρκικού εναέριου χώρου» και κλείνει με τη φράση «Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα νησιά μας παραδόθηκαν στους Έλληνες στρατιώτες».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs