Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Λιάνα Κανέλλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδευόμενος σφαγέας ο Ρουπακιάς


Την πεποίθηση ότι τα στελέχη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διακατέχονται από ναζιστική νοοτροπία και ...
πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, εξέφρασε καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.




Η βουλευτής αναφέρθηκε σε μια σειρά ενεργειών της οργάνωσης χαρακτηρίζοντας την επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, δολοφονική.

Στόχος ήταν, σύμφωνα με τη μάρτυρα, να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να μην μπαίνουν στα συνδικαλιστικά Σωματεία . “Επεδίωκαν να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς όσων αντιστέκονταν στην διάλυση της Ζώνης” είπε η μάρτυρας. «Είμαι από το 2000 στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους. Εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, τον εκβιασμό στα μεροκάματα.”.

Η κυρία Κανέλλη υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής παίρνουν έγκριση από την ηγεσία του κόμματος πριν εκτελεστούν, όπως πιστεύει ότι έγινε και με την επίθεση σε βάρος της από τον Ηλία Κασιδιάρη. Η μάρτυρας περιέγραψε τα τέσσερα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο βουλευτή και τόνισε πως “ήταν μία βαριά επίθεση”. 

«Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός “θα τους κυνηγήσουμε” και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του αρχηγού. Πιστεύω πως είχε σχεδιαστεί αρχικά κατά της Ρένας Δούρου. Εγώ αντέδρασα. Το έχουν κάνει και ομοϊδεάτες τους αυτό, στο εξωτερικό στην τηλεόραση.”


Η κ. Κανέλλη υποστήριξε ότι οι Χρυσαυγίτες αποδέχονται πλήρως την βία και ότι ως ναζιστές πολεμάνε κατά των κομμουνιστών.

Αναφερόμενη στον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, η κ. Κανέλλη κατέθεσε ότι “δεν ήταν περαστικός, αλλά εκπαιδευμένος σφαγέας, μαχαιροβγάλτης. Είμαι 64 ετών. Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία”. Μάλιστα η βουλευτής υπογράμμισε πως αν ίσχυε ότι το έγκλημα “έγινε για οπαδικούς λόγους” τότε τον Φύσσα “θα τον είχαν “φάει” στις κερκίδες”.

Για την δήλωση του κατηγορούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής περί ανάληψης “πολιτικής ευθύνης” για την δολοφονία του μουσικού, η μάρτυρας τόνισε πως ο κ. Μιχαλολιάκος “το έκανε γιατί δεν είχε περιθώρια να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει καθώς υπήρχε αντίδραση. Θα υπονόμευε την αρχηγική του θέση. Πολιτική ευθύνη σημαίνει : “μην τολμήσετε να αλλάξετε ιδέες επειδή “πιάστηκε” ο Ρουπακιάς. Συνεχίστε την γραμμή που ξέρετε”. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι η δειλία.. Η εξόντωση των Εβραίων στο Άουσβιτς και μετά η άρνηση όσων έγιναν. Η δήλωση Μιχαλολιάκου δείχνει ότι θα στείλει στον Καιάδα όποιον κι αν είναι, αρκεί να μείνει αλώβητος ο Αρχηγός. Δεν πάτησε κανένα κουμπί με τα χεράκια του ο Χίτλερ στο Άουσβιτς”.

Για την στάση της Αστυνομίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή η βουλευτής είπε πως είναι “εξαιρετικά ανεκτική” , επισημαίνοντας ωστόσο ότι “αν κάποιοι δεν είχαν κάνει καλά την δουλειά τους , δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα”. Η κ. Κανέλλη είπε επίσης ότι οι χρυσαυγίτες είναι οι μόνοι από διαδηλωτές που θα καλυφθούν πίσω από τα ΜΑΤ αν γίνει ένα ένα επεισόδιο “άλλοι διαδηλωτές όχι”.

Πηγή Φωτό: Eurokinissi

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs