Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τα τατουάζ στο γυμνό του στέρνο τον «πρόδωσαν» και η αστυνομία εντόπισε έναν ηλικιωμένο αδίστακτο αρχηγό της Γιακούζα (Photos)


Οι κάτοικοι και οι μαγαζάτορες στο κέντρο της πόλης Λαπμπούρι στην Ταϊλάνδη, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον ηλικιωμένο κύριο που ...
τα τελευταία χρόνια έμενε στην περιοχή. 




Ήταν πάντα χαμογελαστός, σεμνός, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, του άρεσε να κάνει βόλτες και κυρίως τις ημέρες που είχε αφόρητη ζέστη και υγρασία να βγάζει την μπλούζα του και να παίζει σκάκι με άλλους ηλικιωμένους φίλους του στα καφενεία.

Πίσω όμως από το προφίλ αυτό που είχε χτίσει ο 74χρονος Σιγκεράου Σιράι, κρυβόταν το αδίστακτο πρόσωπο ενός αφεντικού της Ιαπωνικής μαφίας, της Γιακούζα. Τον Σιράι καταζητούσε η αστυνομία της Ιαπωνίας. Τον κατηγορούσε για τον εν ψυχρώ φόνο του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας, για προστασία σε πολλά μαγαζιά καθώς και για αιματηρές συμπλοκές με άλλες συμμορίας. Τον κατηγορούσε επίσης για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.


Ο Σιράι το 2003 έφυγε από το «νησί» και μεταμφιεσμένος εγκαταστάθηκε στην Ταϊλάνδη στην πόλη Λαπμπούρι. Έμεινε εκεί για 14 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που ένας νεαρός Ταιλανδός, ανιψιός από το σόι της γυναίκας του που τους είχε επισκεφτεί, τον είδε να παίζει σκάκι σε ένα καφενείο μαζί με κάποιους φίλους του. Ο Σιράι είχε βγάλει την μπλούζα του και είχε αποκαλύψει το «κεντημένο» με τατουάζ κορμί του.


Τα τατουάζ σε ολόκληρο το κορμί που είναι το σήμα κατατεθέν της Γιακούζα, δεν είχαν παραξενέψει κανέναν. Η νεαρός τον τράβηξε φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στο προφίλ της στο facebook και το twitter με το σχόλιο: «Είσαι Θεός. Θέλω να σου μοιάσω κάποτε». Το ποστ αυτό του νεαρού είχε περισσότερα από 10.000 shares και αρκετά από αυτά από την Ιαπωνία.


Οι φωτογραφίες στο ίντερνετ δεν διέφυγαν της προσοχής της αστυνομίας. Παρατηρώντας τες καλύτερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως από τον ηλικιωμένο άνδρα λείπει το μικρό του δαχτυλάκι στο αριστερό του χέρι. Ήταν κομμένο. Αυτό σε συνδυασμό με τα τατουάζ τους δημιούργησε τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για έναν επικίνδυνο κακοποιό.


Δεν άργησαν να καταλήξουν ότι επρόκειτο για τον «άφαντο» από το 2003, Σιράι. Ενημέρωσαν την αστυνομία της Ταϊλάνδης για τον κακοποιό. Άνδρες της ασφάλειας της αστυνομίας τον παρακολούθησαν και όταν εκείνος πήγε για ψώνια σε ένα εμπορικό κέντρο, οι Ειδικές δυνάμεις όρμησαν και τον ακινητοποίησαν.


Ο Σιράι παραδέχτηκε αμέσως, ποιος ήταν, δίχως να προβάλλει αντίσταση και συνελήφθη.


Ποια είναι η Γιακούζα

Η Γιακούζα είναι μια ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο με 80.900 μέλη. Συνολικά δραστηριοποιούνται σε αυτήν 150.000 άτομα. Η Γιακούζα είναι γνωστή για τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της.

Ο όρος Γιακούζα στα Ιαπωνικά σημαίνει «8-9-3» (Για-Κου-Ζα). Πρόκειται για το χειρότερο φύλλο στο Ιαπωνικό παιγνίδι χάνα κούντα, αντίστοιχο του Μπλακ τζακ, στο οποίο ο παίκτης καλείται να συγκεντρώσει 19 για να κερδίσει. Οπότε όποιος τραβούσε 20 έχανε. Ο όρος σταδιακά άρχισε να σημαίνει «απόκληρος»

Η Γιακούζα έχει αφομοιώσει τόσο παραδοσιακά ιαπωνικά χαρακτηριστικά, όσο και πιο δυτικά πρότυπα, όπως τα μαύρα κουστούμια και τα ακριβά αυτοκίνητα. Ένα πρώτο χαρακτηριστικό γνώρισμα των μελών της Γιακούζα είναι τα τατουάζ. Τα τατουάζ διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με τη φατριά στην οποία ανήκει το μέλος. Αυτή η παράδοση έλκει τη καταγωγή της από τους Bakuto, οι οποίοι σχεδίαζαν ένα κύκλο στο μπράτσο τους για εκφοβισμό.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το γιουμπιτσούμι. Το γιουμπιτσούμι είναι το κόψιμο ενός δακτύλου ως ένδειξη μετάνοιας ή απολογίας. Κατά την πρώτη παράβαση, ο παραβάτης πρέπει να κόψει την τελευταία φάλαγγα του αριστερού μικρού δάχτυλο και να δώσει το κομμένο μέρος στο αφεντικό του. Μερικές φορές ένας υπαρχηγός μπορεί να το κάνει αυτό σε μετάνοια προς τον ηγέτη αν θέλει να σταματήσει ένα μέλος της συμμορίας δικό του από περαιτέρω αντίποινα.

Η καταγωγή του προέρχεται από τον παραδοσιακό τρόπο που χειρίζεται ένα ιαπωνικό σπαθί. Τα τρία τελευταία δάχτυλα του κάθε χεριού που χρησιμοποιούνται για να πιάσουν σφιχτά το σπαθί, με τον αντίχειρα και το δείκτη ελαφρώς χαλαρό. Η αφαίρεση των δακτύλων αρχίζει με το μικρό δάχτυλο και συνεχίζει κατά μήκος του χεριού μέχρι το δείκτη, ώστε να εξασθενεί σταδιακά το κράτημα του σπαθιού.

Η Γιακούζα ασχολείται παραδοσιακά με την πορνεία, τον τζόγο, την προστασία, τον εκβιασμό και την τοκογλυφία. Τα τελευταία όμως χρόνια, η Γιακούζα ασχολείται με τις αγοροπωλησίες ακινήτων και το χρηματιστήριο, επενδύοντας εκεί τα κέρδη της. Μια άλλη πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος για την Γιακούζα είναι η εμπορία πορνογραφικού υλικού, καθώς εξάγει πορνογραφικό υλικό στην Ευρώπη και Αμερική. Επίσης, εμπορεύεται όπλα και ελέγχει το εμπόριο μεταμφεταμίνης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs