Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Η πόλη που θα ξεμείνει από νερό στις 12 Απριλίου - Πλησιάζει η «ημέρα-μηδέν»


Τα ράφια με τα εμφιαλωμένα νερά έχουν αδειάσει εδώ και 3 ημέρες. Τα πλαστικά δοχεία και οι κουβάδες έχουν εξαφανιστεί. ...
Το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου τα αποθέματα νερού έχουν κυριολεκτικά εξαντληθεί.
Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, αφού όλη η επιστημονική κοινότητα, κατέληξε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η ημερομηνία που θα εξαντληθούν πλήρως και τα ελάχιστα απόθεματα που υπάρχουν, είναι η 12η Απριλίου.


Οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου, και οι φτωχότερες τάξεις αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης. Το Κέιπ Τάουν είναι μια πολυπληθής πόλη, με αρκετή μόλυνση, κάτι που καθιστά επικίνδυνο τη χρησιμοποίηση νερού, από αμφιβόλου ποιότητας πηγές.


Ο στρατός βρίσκεται στο δρόμο, επιχειρήσεις και σχόλεια παραμένουν κλειστά, για να μειωθεί η κατανάλωση, αλλά το πρόβλημα δυσχεραίνεται από τις χιλιάδες των τουριστών, και των ξενοδοχειακών μονάδων που σπαταλούν πολύτιμες ποσότητες νερού.


Το εξωφρενικό είναι ότι οι πλούσιοι της πόλης συνεχίζουν και ποτίζουν τους κήπους τους, καθώς δεν θέλουν να ξεραθούν, ενώ ο φόβος για εξεγέρσεις των λαϊκότερων στρωμάτων, είναι πλέον ορατός. 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs