Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Παναθηναϊκός: Σενάρια για ξένους επενδυτές στο ποδοσφαιρικό τμήμα


Με την πλάτη στον… τοίχο βρίσκεται ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό ...
«παλεύει» οικονομικά για τη σωτηρία του, καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές και πιστωτές.

Βασική επιδίωξη όλων στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι να βγει με κάθε τρόπο η χρονιά… αναίμακτα, χάρη σε κάποια χρήματα από τις πωλήσεις που έγιναν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά και της μνημονιακής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί στην ΠΑΕ, μέσω της πτώσης του μπάτζετ κοντά στα 5 εκατ. ευρώ (ίσως λίγο παραπάνω).

Επιπλέον, κανείς στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η UEFA έχει… υπό επιτήρηση τον σύλλογο, καθώς εάν δεν έχουν διευθετηθεί κάποια ζητήματα μέχρι την 1η Μαρτίου, τότε θα εφαρμοστεί ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ορίζοντα τριετίας.

Όλα αυτά, την ώρα που έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία σχετικά με την επόμενη ημέρα στο «τριφύλλι», που κάνει λόγο για φιλόδοξους επενδυτές. Μάλιστα, κάποιες πηγές που επικαλούνται και τα «πράσινα» ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι όμιλος από το εξωτερικό εξετάζει όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να κάνει κάποια κίνηση για την ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα, προσδοκίες δημιουργεί -για να προστεθεί στο κάδρο- η πρόσφατη ομιλία του Βασίλη Κωνσταντίνου στους ποδοσφαιριστές, κατά την επίσκεψή του στο Κορωπί. Ο επικεφαλής της τετραμελούς επιτροπής που τρέχει αυτήν τη στιγμή τα θέματα του συλλόγου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σε λίγους μήνες θα δείτε έναν νέο Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά τον Γιάννη Αλαφούζο, δείχνει να κάνει κάποια βήματα από την πλευρά του, καθώς φαίνεται διατεθειμένος να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων της εταιρείας, για να δοθεί μια προσωρινή λύση. Επίσης, με την επιθυμία του να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό, κινείται με τη λογική να κάνει κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δηλαδή, να συμβάλει με τον τρόπο του για να βρεθεί κάποια αξιόπιστη λύση…

Πάντως, όσο στο προσκήνιο δεν έρχεται κάτι χειροπιαστό, τόσο όλοι γύρω από το «τριφύλλι» κρατούν μικρό καλάθι. Και ειδικά οι οπαδοί του, που περιμένουν με αγωνία την οποιαδήποτε εξέλιξη.

Google+ Followers