Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Αποδοκιμασίες στη δίκη του ειδικού φρουρού για τη δολοφονία οδηγού ταξί


Για τις 16 Φεβρουαρίου διακόπηκε η δίκη τού ειδικού φρουρού που παραπέμφθηκε ...
ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης, 




κατηγορούμενος για τη δολοφονία 52χρονου οδηγού ταξί. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Μάρτιο, όταν ο άτυχος αυτοκινητιστής βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.

Ως δράστης της ανθρωποκτονίας συνελήφθη ο 31 ετών αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ο ίδιος, προανακριτικά, ισχυρίστηκε ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία, ενώ στη συνέχεια -απολογούμενός στον ανακριτή- επικαλέστηκε «προσωπικές διαφορές» με το θύμα.

Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός είχε αποσπαστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, από την Αθήνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος και επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε συμμετάσχει στην αιματηρή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι.

Σήμερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κλίμα ήταν βαρύ στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου της Κοζάνης. Εκεί βρέθηκαν από νωρίς συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 52χρονου ταξιτζή. Κάποιοι εξ αυτών αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία υποβλήθηκε αίτημα διακοπής, το οποίο έγινε δεκτό, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε η διαδικασία να επαναληφθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs