Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Νέα τεράστια γκάφα του Τραμπ: Τα... έβαλε με το βρετανικό ΕΣΥ - Θύελλα αντιδράσεων στη χώρα


Νέα πολεμική, νέες αναταράξεις εν όψει: ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διακινδύνευσε ...
να προκαλέσει και πάλι εντάσεις στη σχέση της Ουάσινγκτον με το Λονδίνο, αφού επέκρινε το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας. 



"Οι Δημοκρατικοί πιέζουν για ένα καθολικό σύστημα υγειονομικής κάλυψης ενώ χιλιάδες άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διαδηλώνουν επειδή το δικό του σύστημα U (σ.σ. "καθολικό") οδεύει προς χρεοκοπία και δεν λειτουργεί πια" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. 

Αφορμή, οι δηλώσεις που έκανε για το θέμα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ιδρυτής του ξενοφοβικού κόμματος Ukip και υποστηρικτής του Τραμπ. 

"Οι Δημοκρατικοί θέλουν να αυξήσουν σημαντικά τους φόρους για κακή, ανώνυμη ιατρική περίθαλψη. Όχι ευχαριστών!" συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος που είχε θέσει ως προτεραιότητά του την κατάργηση του συστήματος που εφάρμοσε ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα. 

 Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο υπέρ του πολύ δημοφιλούς Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού και επαρκούς χρηματοδότησης εδώ και χρόνια. 

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την πρόσφατη επιδημία γρίπης. Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βρετανία διανύουν μια περίοδο έντασης αφότου εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ, κυρίως λόγω των άκαιρων παρεμβάσεων που κάνει ο τελευταίος μέσω του Twitter. 

Πρόσφατα αναπαρήγαγε τρία ισλαμοφοβικά βίντεο που είχε αναρτήσει η αντιπρόεδρος ενός εξτρεμιστικού, βρετανικού κινήματος, προκαλώντας την οργή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη στα τέλη Ιανουαρίου. 

Στα μέσα του ίδιου μήνα ωστόσο ακύρωσε την επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε στο Λονδίνο για τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs