Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Καναδάς: Η φημολογία πως ο Τ. Τριντό είναι γιός του Φ. Κάστρο οδήγησε την κυβέρνηση σε έκδοση επίσημης διάψευσης (φωτό)


Οι φήμες που θέλουν τον Φιντέλ Κάστρο να είναι ο βιολογικός πατέρας του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό...
, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και πλέον η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση διάψευσης.
Η αυτοκτονία του μεγαλύτερου γιου του Κάστρο, Φιντελίτο, την 1η Φεβρουαρίου έδωσε λαβή για ανακύκλωση των παλαιών φημών, καθώς πολλοί ιστότοποι υποστήριξαν ότι ο Φιντελίτο άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο αναφερόταν στον Τζάστιντ Τριντό ως ετεροθαλή αδελφό του.

Η θεωρία ότι ο Φιντέλ ήταν ο πατέρας του Τριντό πρωτοκυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το θάνατο του Κάστρο το 2016 και τα εγκωμιαστικά γι’ αυτόν σχόλια του Καναδού πρωθυπουργού.

Αλλά μετά την επανεμφάνιση των φημών η καναδική κυβέρνηση αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα να τις διαψεύσει.
Ο Τζάστιν Τριντό γεννήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1971 και γονείς του είναι ο εκλιπών Καναδός πρωθυπουργός Πιερ Τριντό και η σύζυγός του, Μάργκαρετ. O Καναδός πρωθυπουργός Πιερ Τριντό επισκέφθηκε τον Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα τον Ιανουάριο του 1976.


Ο Τζάστιν ήρθε στον κόσμο κάτι παραπάνω από εννιά μήνες μετά το γάμο των γονέων του και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια προτού η μητέρα του επισκεφθεί για πρώτη φορά την Κούβα προκειμένου να συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο.

Η Μάργκαρετ ήταν 22 ετών όταν παντρεύτηκε τον κατά 29 χρόνια μεγαλύτερό της πρωθυπουργό και δεδομένου ότι τα ΜΜΕ την είχαν «περάσει από κόσκινο» την εποχή εκείνη, ειδικοί λένε ότι είναι αδύνατο να ταξίδεψε στην Κούβα νωρίτερα και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς.


Τα ΜΜΕ στην Κούβα μίλησαν πολύ ανοικτά -για τα δεδομένα της χώρας- για τον θάνατο του μεγαλύτερου γιου του Κάστρο, Φιντελίτο, κάνοντας λόγο για αυτοκτονία μετά από μακρά κατάθλιψη, ενώ δεν ανέφεραν τίποτε για σημείωμα που ίσως άφησε πίσω του ο αυτόχειρας.