Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Δίκη για τη δολοφονία του Facebook: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε», είπαν οι κατηγορούμενοι


Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Κοτσιλίδη υποστήριξαν στο δικαστήριο ...
ότι δεν είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.
Ο 30χρονος είχε βρεθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια φιμωμένος, μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι τρεις άνδρες και η γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή- η τελευταία ήταν το «δόλωμα» καθώς έκλεισε το μοιραίο ραντεβού και άνοιξε την πόρτα στους άλλους τρεις- υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον Κοτσιλίδη, αλλά να τον ληστέψουν γιατί ήξεραν ότι είχε μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα στο σπίτι του.

Η 27χρονη Α. Σταματάκη φέρεται να έπεισε τον 30χρονο να έρθει σε επαφή μαζί της, για να συνάψουν ερωτική σχέση. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός Γιώργος Μάρκου- με τον οποίο συνδεόταν ερωτικά- την πίεσε να πάει στο σπίτι της Δάφνης. «Μου κατέστρεψε τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά. 

Κατηγορούμενη: Τους άνοιξα, μπήκαν μέσα και εγώ έφυγα... Άκουσα τις φωνές. Τον άκουσα να κλαίει. Δε σκέφτηκα τίποτα. Είχε θολώσει το μυαλό μου. Κάθισα απέναντι από το σπίτι, κάτω από ένα δέντρο φοβισμένη.

Πρόεδρος: Τόσο μεγάλη απαξία για τη ανθρώπινη ζωή; Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Κατηγορούμενη: Άκουσα ότι λιποθύμησε, δεν σχολίασαν τίποτα άλλο όταν βγήκαν από το σπίτι. Αργότερα μου είπαν ότι του έβαλαν μονωτική ταινία στο στόμα. Εγώ έκλαιγα φώναζα, «τι θα γίνει τώρα». Στεναχωρήθηκα, τρομοκρατήθηκα.

Πρόεδρος: Και τι κάνατε; Παραδοθήκατε; Πήγατε στη Γερμανία να φάτε τα χρήματα. Σκασίλα σας μεγάλη αν πέθανε ο άλλος.

Κατηγορούμενη: Δεν είναι έτσι.

Η 27χρονη επέμεινε ότι βοήθησε τους άλλους τρεις να κλέψουν τον 30χρονο, αλλά δεν είχε σχέση με τη δολοφονία. «Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν» είπε.

Ο Γιώργος Μάρκου στην απολογία του είπε ότι ακινητοποίησαν το θύμα για να μη φωνάζει, αλλά δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη.

«Προσευχόμουν να μην πεθάνει. Δεν έχω καμία δικαιολογία έκανα ένα μεγάλο λάθος. Το ήθελα, δε το ήθελα αφαίρεσα μια ζωή. Ποτέ δεν περίμενα πως θα βρισκόμουν σ αυτή τη θέση. Έγινε μεγάλο λάθος. Για να μη φωνάζει προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε. Δεν είχαμε σκεφτεί ότι τα πράγματα μπορεί να μην πήγαιναν καλά» είπε.

Συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος ζήτησε και ο κατηγορούμενος Δημήτρης Θεοδώρου. «Δεν είχα σκοπό να διαπράξω τέτοιο πράγμα. Ποτέ δεν είχα πειράξει άνθρωπο» είπε.

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Μάρκου έδεσε με ταινία το θύμα μετά το κεφαλοκλείδωμα που του έκανε ο επίσης κατηγορούμενος Κ. Αραπάκης. «Εγώ πιστεύω ότι πέθανε από το κεφαλοκλείδωμα. Λέω την αλήθεια του Θεού, χάθηκε μια ψυχή τσάμπα. Εγώ όταν πήρα τη λεία, έφυγα», ισχυρίστηκε.

Από την άλλη ο Αραπάκης, στον οποίο ρίχνουν τις περισσότερες ευθύνες για τον θάνατο του 30χρονου, υποστήριξε ότι ο Μάρκου χτύπησε το θύμα.

Αραπάκης: Ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη, δεν τολμώ να κοιτάξω στα μάτια τους γονείς. Ο Μάρκου τον χτύπησε, εμείς τον πιάσαμε και τότε εκείνος του έβαλε την ταινία στο στόμα.

Πρόεδρος: Όταν τον αφήσατε με τις ταινίες δε σκεφτήκατε ότι θα επέλθει το μοιραίο;

Αραπάκης: Ελπίζαμε ότι θα έρθει ο μπαμπάς του να τον λύσει. Δεν ξέραμε ότι θα καταλήξει έτσι και θα πεθάνει το παιδί. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να ήμουν εγώ στη θέση του. Πήραμε τα χρήματα και φύγαμε, δεν είχαμε πρόθεση να του κάνουμε κακό. Τον δέσαμε για να μην φωνάξει και μας ακούσει η γειτονιά.