Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σκύλος πέθανε στη διάρκεια πτήσης τοποθετημένος στο ντουλαπάκι των χειραποσκευών


Η αεροπορική εταιρεία United Airlines ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη» για τον θάνατο σκύλου ...
κατά τη διάρκεια πτήσης της, 




αφότου μία αεροσυνοδός τον είχε τοποθετήσει στα ντουλαπάκια χειραποσκευών, πάνω από τα καθίσματα.

«Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το γαλλικό μπουλντόγκ, όπως μεταδίδει το BBC, πέθανε στη διάρκεια πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με μάρτυρες, η αεροσυνοδός ζήτησε από μία από τους επιβάτες να τοποθετήσει το- εγκεκριμένο για ταξίδι με αεροπλάνο- «κλουβί» στο ντουλαπάκι. Αργότερα, η αεροσυνοδός υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως ο σκύλος ήταν μέσα στο κουτί μεταφοράς.

«Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη γι’ αυτή την τραγωδία, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και δεσμευόμαστε να τη στηρίξουμε» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Διερευνούμε το τι ακριβώς συνέβη για να αποτρέψουμε επανάληψη τέτοιου περιστατικού. Τα κατοικίδια δεν θα πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στο ντουλαπάκι αποσκευών πάνω από τα καθίσματα».

Η Maggie Gremminger, που καθόταν δίπλα στη γυναίκα με τον σκύλο, περιέγραψε τι συνέβη: «Η αεροσυνοδός έδωσε εντολή το κουτί μεταφοράς του σκύλου με τον σκύλο μέσα, να τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι των αποσκευών. Η γυναίκα αρνήθηκε επιμένοντας πως εκεί μέσα βρισκόταν ο σκύλος της. Η αεροσυνοδός επέμεινε να της ζητά να βάλει το κουτί στο ντουλαπάκι, και τελικά εκείνη το έκανε/ Όταν όμως φτάσαμε, ο σκύλος ήταν νεκρός. Η γυναίκα έκλαιγε στο δάπεδο του αεροσκάφους».

Παρότι τα ντουλαπάκια αυτά δεν κλείνουν αεροστεγώς, είναι πιθανό η έλλειψη οξυγόνου να είναι η αιτία θανάτου του σκύλου, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πολιτική της United για τη μεταφορά κατοικιδίων, πρέπει να βρίσκονται μέσα στα εγκεκριμένα «κλουβιά»- ο εν λόγω σκύλος ήταν- και αυτά να τοποθετούνται κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον ιδιοκτήτη τους και να παραμείνουν εκεί σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs