Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

«Οδύσσεια» για 140 τουρίστες σε πτήση για Σκιάθο


Μία απίστευτη «Οδύσσεια» βίωσαν οι 140 Σουηδοί τουρίστες που επέβαιναν σε αεροπλάνο της ...
SAS (αεροπορική εταιρεία σκανδιναβικών συμφερόντων), το οποίο εκτελούσε πτήση με κατεύθυνση από το Γκέτεμποργκ, προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.




Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η καταιγίδα όμως που έπληττε εκείνη την ώρα το νησί, δεν επέτρεψε για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Αστραπές και κεραυνοί έσκιζαν τον ουρανό στα δύο ενώ η έντονη βροχή έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ακολούθησαν στιγμές αγωνίας. Ο πιλότος της SAS επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου και μετά από σχετική συνεννόηση έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν και αποφασίστηκε αλλαγή πορείας. Από τη μία στιγμή στην άλλη, η πτήση ανεμελιάς που είχε ξεκινήσει από το Γκέτεμποργκ με προορισμό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, μεταφέροντας Σουηδούς τουρίστες εξελισσόταν σε θρίλερ.

Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ο πιλότος της SAS ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και πως θα επιστέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.

«Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Λόγω της άσχημης κακοκαιρίας θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών» ενημέρωσε σχετικά η αεροσυνοδός της SAS τους επιβάτες της πτήσης.

Πράγματι το αεροσκάφος, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με τους επιβάτες να προωθούνται στον προορισμό τους, την επομένη, μετά από ταλαιπωρία που διήρκεσε δέκα περίπου ώρες.

Οι Σουηδοί τουρίστες έφτασαν, τελικά, στον προορισμό τους το πρωί της επόμενης μέρας, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί και προφανώς να ξεχάσουν αυτή την περιπέτειά τους.

«Η προσγείωση ή όχι ενός αεροπλάνου, δεν εξαρτάται μόνο από τη βροχή αλλά και την κατάσταση του αεροδιαδρόμου, αν, δηλαδή, υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης, αλλά και τις προδιαγραφές ασφαλείας, που έχει η κάθε εταιρεία. Γι’ αυτό τον λόγο το συγκεκριμένο αεροπλάνο προσγειώθηκε αρχικά στην Αθήνα και οι επιβάτες έφτασαν το πρωί της επόμενης μέρας στον προορισμό τους» εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο airport manager, του αεροδρομίου Σκιάθου, Στέφανος Λαμπρόπουλος, εξηγώντας τους λόγους που ενδέχεται να ματαιώσουν ή να καθυστερήσουν την διαδικασία της προσγείωσης.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι την ίδια εποχή, είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με πτήση της British Airways, που υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το αεροσκάφος είχε χτυπηθεί από κεραυνό.

Να σημειωθεί τέλος πως οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά και χωρίς προβλήματα.
Πηγή: taxydromos.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs