Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Όταν ο Κώστας Καραμανλής πάντρεψε την κόρη του Ερντογάν - Το φόρεμα της Νατάσας που προκάλεσε σχόλια (Photos)


Σαν σήμερα το 2004, π πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρευρίσκεται ως μάρτυρας στο γάμο ...
της κόρης του τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Η Ελλάδα ζούσε το μύθο της μετά τη νίκη στο Euro και καθώς έμπαινε στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε αυτή τη συγκυρία ο Κώστας Καραμανλής έγινε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που έγινε "κουμπάρος" του τότε Πρωθυπουργού Ερντογάν.


Ο γάμος έγινε στην Κωνσταντινούπολη και πολλά διεθνή ΜΜΕ τον είχαν χαρακτηρίσει περίπου σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αφού οι ξένοι ηγέτες που παρέστησαν στην τελετή ήταν δεκάδες και τα μέτρα ασφαλείας κάτι παραπάνω από δρακόντεια.

Εκτός του Έλληνα τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή μάρτυρες στον πολιτικό γάμο της κόρης του Ταγίπ Ερντογάν, Εσρά, ήταν ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζ και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.


Ποικίλα σχόλια είχε προκαλέσει η εμφάνιση της συζύγου του πρωθυπουργού η οποία ηταν ντυμένη με ένα αποκαλυπτικό για τα τουρκικά στάνταρ, φόρεμα, το οποίο διέγραφε την σιλουέτα της.


Η τελετή έγινε στο συνεδριακό "Λουτφί Κιρντάρ" στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και αμέσως μετά ένας μικρότερος πυρήνας από τους πιο υψηλούς των ...υψηλών προσκεκλημένων επιβιβάστηκε σε θαλαμηγό που ανοίχτηκε στο Βόσπορο για την δεξίωση.

Ο ευτυχής πατέρας Ερντογάν χαρακτήρισε με δηλώσεις του το γεγονός ως "συνάντηση πολιτισμών".


Κατά την διάρκεια της τελετής, στην οποία παρέστησαν 7.500 υψηλοί προσκεκλημένοι, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε την πολιτική σημασία της παρουσίας του στο γάμο της κόρης του Τούρκου πρωθυπουργού.

"Πριν από μερικά χρόνια η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού σε ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν αδιανόητη", είπε χαρακτηριστικά.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν συγκεντρώσει την προσοχή τους στο γάμο της Εσρά και σημειώνουν την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια τόσο σημαντική στιγμή στη ζωή του Τούρκου πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου οι δύο ηγέτες είχαν σύντομη συνάντηση, στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, Νατάσα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs