Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Τζανακόπουλος για Ρώσους διπλωμάτες: Αποσκοπούσαν εμπλοκή στο θέμα της ΠΓΔΜ - Δεν δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές


«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε συμπεριφορές που ...
παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν σέβονται τις ελληνικές αρχές» 




δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ΣΚΑΙ, απαντώντας για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας. 

Στην ουσία ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Καθημερινής περί επικείμενης επέλασης Ρώσων Αξιωματούχων. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι όντως υπήρξαν συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την πΓΔΜ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μάλιστα, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να δέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν τόσο το ελληνικό κράτος όσο και το διεθνές δίκαιο.

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση επιμένει στο εξής ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί μέτρα ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «η εκτίμηση είναι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και γι’ αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs