Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

«Απειλούσε όλη τη γειτονιά» λένε για την 55χρονη που χαράκωνε μωρά με τα νύχια της - Στο Δρομοκαϊτειο υπό αστυνομική φύλαξη


Με τον καθημερινό φόβο ζούσαν στα Άνω Λιόσια οι γείτονες της 55χρονης, η οποία κατηγορείται ...
πως χαράκωνε μωρά με τα νύχια της σε εμπορικό κέντρο των Νοτίων Προαστίων. 
Όπως είπαν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είχαν κάνει δεκάδες καταγγελίες, αλλά η Αστυνομία περιοριζόταν στις συστάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γυναίκας, που ζούσε απέναντι από την 55χρονη και αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, όταν γέννησε το μωρό της. Όπως είπε, στην αρχή η 55χρονη περιοριζόταν σε μούντζες και κατάρες από το μπαλκόνι της, αλλά μετά από λίγο καιρό πλησίαζε το σπίτι της γυναίκας. Μάλιστα, είχε προκαλέσει και φθορές.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η 55χρονη κουνά μία πάνινη κούκλα με σχοινί δεμένο στο λαιμό της, και κάνει άσεμνες χειρονομίες στους γείτονες. Οι γείτονες νιώθουν ανακουφισμένοι για τη σύλληψη της, αλλά τονίζουν πως χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς. Ύστερα από εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η 55χρονη που κατηγορείται ότι χαράκωνε μωρά σε εμπορικά κέντρα μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο.

Στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών «Ελλήνων Αμερικής» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαϊτειο» η 55χρονη μοιράζεται έναν θάλαμο με άλλες δύο ασθενείς. Έξω από τον θάλαμο βρίσκονται δύο αστυνομικοί που έχουν χρεωθεί τη φύλαξή της. Από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης οπότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, οι γιατροί την παρακολουθούν και την υποβάλλουν σε εξετάσεις.

Η ψυχωσική συνδρομή, που διαγνώστηκε κατά την εξέταση της ασθενούς, είναι μια πρώτη εκτίμηση, που ενδεχομένως θα γίνει πιο λεπτομερής τις επόμενες ημέρες εφόσον οι γιατροί αποφανθούν ότι επιβάλλεται η νοσηλεία της και πέραν της 48ωρης παρακολούθησης στο πλαίσιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η 55χρονη, ήρεμη, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα της καταλογίζονται, κάνει λόγο για σκευωρία και απειλεί με μηνύσεις τις οικογένειες με τα μωρά εναντίον των οποίων φέρεται να έχει επιτεθεί και προκαλέσει σωματικές βλάβες. Ωστόσο, το ιστορικό της κάθε άλλο παρά ενισχύει τα λεγόμενά της. Κατά πληροφορίες, η γυναίκα από τα Άνω Λιόσια έχει ιστορικό ψυχικής νόσου και (έπρεπε να) λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Η συμπεριφορά της όπως προέκυψε και από τη μέχρι τώρα παρακολούθησή της μέσα στο «Δρομοκαϊτειο», χαρακτηριζόταν από εντάσεις κι αποκλίσεις, αλλά άρχισε να γίνεται εκτός ελέγχου τους τελευταίους τρεις μήνες, διάστημα που σημαδεύτηκε από την απώλεια του πατέρα της.

Σε βάρος της 55χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα των απρόκλητων σωματικών βλαβών και της αντίστασης κατά της αρχής. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η γυναίκα αυτή χαράκωσε βρέφη σε γνωστό εμπορικό κέντρο των νοτίων προαστίων και εξαφανίστηκε πριν την προλάβουν οι μητέρες των μωρών. Την Πέμπτη, η 55χρονη εμφανίστηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου χωρίς δικηγόρο και εξαιτίας αυτού ζήτησε και πήρε αναβολή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο