Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Σοκ στη μέση της τουριστικής σεζόν: Πήραν πίσω όλες τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο - Αιτία οι καταγγελίες για εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της ανάκλησης όλων των γαλάζιων σημαιών στο νησί της Ζακύνθου από ...
την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. 
Αιτία αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας ήταν οι καταγγελίες για εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη.

Στο προσεχές διάστημα θα λάβουν χώρα αυστηροί έλεγχοι για να αποδειχθεί εάν ισχύουν ή όχι όσα καταγγέλονται. Είναι εμφανές το σενάριο το δραστικό αυτό μέτρο να ισχύσει για δύο έτη, και μάλιστα για όλες τις παραλίες του νησιού. Εκτός από τις καταγγελίες για τα λύματα, ρόλο έπαιξε επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

Ερωτηματικά πάντως δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός εις γνώση του Δήμου από τις 13 Ιουλίου δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια. Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπο το Δήμαρχο αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις. Από εκεί και πέρα άλλες ήταν οι διαπιστώσεις της Επιτροπής αξιολόγησης και άλλες οι διαβεβαιώσεις των τοπικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη σύγχυση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη είναι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος και καθόσον δεν έχει διαχρονικά στηριχθεί από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Δήμου. Μάλιστα φέρονται διατεθειμένοι, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά κατά τη σημερινή συνεδρίαση της όπου και θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, τι συνέβη, και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Κυρίως το πώς θα ανακτήσουμε το κύρος ου νησιού και θα διαλευκανθούν οι “γκρίζες” ζώνες που έχουν διαμορφωθεί και λειτουργούν δυσφημιστικά για τον τόπο μας.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους. Επιμένουν στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο