Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

»Αν έχετε λεφτά βγάλτε τα έξω μην καούνε» – Και αυτή τα έβγαλε! Το χρονικό της απίστευτης κλοπής στην Ηλεία


Απίστευτο περιστατικό στην Ηλεία με το θύμα της υπόθεσης να περιγράφει τα όσα έγιναν. ...
Η ανάλυση των δραστών, το δόλωμα και η κατάληξη…
Είναι απίθανα τα όσα ξεστόμισαν οι απατεώνες στο κατώφλι μιας 81χρονης γυναίκας στην Ηλεία, για να της αποσπάσουν όσα με κόπο είχε φυλάξει στην άκρη για τα γεράματά της. Οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι της ΔΕΗ, έφυγαν με το ποσό των 10.000 ευρώ το πρωί της Δευτέρας (27-08-2018) στη Νέα Μανωλάδα, ενώ το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή.

Πριν απο μερικές εβδομάδες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στη Βάρδα, έχοντας απέναντι του πάλι υποτιθέμενους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έχασε το ποσό των 2.000 ευρώ. Οι δύο δράστες με το πρόσχημα της επικινδυνότητας των εργασιών που προσποιήθηκαν πως επρόκειτο να εκτελέσουν, έπεισαν την ηλικιωμένη, να βάλει σε ένα σεντόνι και να φυλάξει τα χρήματα, τα κοσμήματά της και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Στη συνέχεια παρακολουθώντας που άφησε το σεντόνι, το πήραν και εξαφανίστηκαν.


Η περιγραφή της παγίδας στην Ηλεία

Η 81χρονη περιέγραψε γλαφυρά τα όσα συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας στο κατώφλι του σπιτιού της. “Ήρθαν δύο και μου λένε “είμαστε από τη ΔΕΗ και θέλουμε να σας φτιάξουμε δύο πλάκες στα φωτοβολταϊκά που έχουν χαλάσει”. Έμεινα έτσι, δεν ήξερα τίποτα. “Περιμένουμε το φορτηγό να τις φέρει να ανέβουμε πάνω να τις αλλάξουμε” μου είπαν.

Μπήκαν μέσα να δουν τον πίνακα τον ηλεκτρολογικό και τα ρολόγια της ΔΕΗ. “Αν έχετε λεφτά να τα βγάλετε έξω” μου είπαν. Στη συνέχεια ο ένας έβγαλε ένα πενηντάευρω από την τσέπη και μου εξήγησε πως εκείνη η ασημένια λωρίδα που έχει το χαρτονόμισμα “καίγεται” και μου ζήτησε να βάλω τα χρήματα σε ένα σεντόνι βαμβακερό.

Του απάντησα πως δεν έχω λεφτά και μου είπε πάλι, ότι έχω να τα βγάλω έξω γιατί δεν είναι σωστό να πάθω τέτοια μεγάλη ζημιά” εξήγησε. “Ο ένας με παρακολουθούσε που πήγα. Είχα κάπου 10.000 ευρώ, τα έβγαλα στο σεντόνι και τα έβαλα εκεί που έχουμε τα πουλιά.

Εκείνος μετά πήγε και τα πήρε χωρίς να το καταλάβω. Είπαν έρχονται οι “πλάκες” να τις αλλάξουμε” και έφυγαν…” συμπλήρωσε η ηλικιωμένη. Εκείνο που έκαναν οι δράστες και δεν κίνησε υποψίες στην 81χρονη ήταν πως ήρθαν χωρίς κάποια κάλυψη στα χαρακτηριστικά τους, με φυσιολογική συμπεριφορά και καλοντυμένοι. “Ήταν καλοντυμένοι με τζόκεϊ καπέλο, που είχε και φακό επάνω” είπε η 81χρονη για τους δύο απατεώνες που την έκλεψαν .

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs