Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Το νεκροταφείο‑ουρανοξύστης στη Βραζιλία που κατέκτησε ρεκόρ Guiness - Αυτή είναι η ψηλότερη νεκρόπολη του κόσμου


Με ήδη περίπου 100 δισεκατομμύρια νεκρούς θαμμένους μέχρι στιγμής ή τέλος πάντων με ...
κάποιο τρόπο "αναπαυμένους" σε αυτόν τον πλανήτη, δεν είναι περίεργο το ότι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει πολύς χώρος για άλλα νεκροταφεία.
Η φράση "5 μέτρα κάτω από τη γη" δεν είναι πια η σωστή για να περιγράψει την κατάσταση και έτσι οι αρχιτέκτονες ψάχνουν πλέον περιοχές πιο κοντά στον... ουρανό, ως εναλλακτικές τοποθεσίες των τελευταίων κατοικιών των ανθρώπων.

Τα πολυώροφα νεκροταφεία φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή σε όλον τον κόσμο και το Memorial Necropole Ecumenica στη Βραζιλία είναι το ψηλότερο όλων.


Όταν ο Pepe Altstut εγκαινίασε το εν λόγω κτίριο το 1983, αυτό είχε πολύ μικρό μέγεθος, όμως η ζήτηση των τάφων πάνω από τη γη και με ωραία θέα, ήταν τόσο μεγάλη που συνέχισε την επέκταση του, μέχρι τελικά αυτό να γίνει το ψηλότερο κοιμητήριο του κόσμου. Σήμερα το ύψος του φτάνει τα 108 μέτρα, διαθέτει 25.000 τάφους, κρύπτες, μαυσωλεία, έναν κήπο με παγόνια και ένα μικρό καταρράκτη, καθώς ακόμα και μια εκκλησία, αλλά και ένα αναψυκτήριο στην ταράτσα του.


Το Memorial Necropole Ecumenica αποτελεί ένα από το σημεία μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στο Σάντος όπου βρίσκεται και είναι αναγνωρισμένο ως αξιοθέατο από το τοπικό τουριστικό συμβούλιο. Όπως παραδέχεται ο Altstut για το κοιμητήριο του, είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες και επιβεβαιώνει τη φήμη που το θέλει να αποτελεί το ψηλότερο κοιμητήριο του κόσμου. Άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη καταφθάνουν στο Σάντος για να δουν τη νεκρόπολη, όπου πωλούνται πανάκριβοι τάφοι με θέα. 


Μάλιστα, η τιμή τους αλλάζει ανάλογα με τη θέα που έχουν και αν αναρωτιέστε σε τι ακριβώς χρησιμεύει μια ωραία θέα σε έναν πεθαμένο, απάντηση δεν υπάρχει. Πάντως αυτό δεν αποτρέπει κάποιους από το να πληρώσουν πολλά ώστε μετά το θάνατο τους να αναπαυθούν εν ειρήνη σε ένα μέρος που θα τους άρεσε για πάντα. Επιπλέον, οι τάφοι που βρίσκονται πιο ψηλά, είναι ακριβότεροι από τους υπόλοιπους, καθώς θεωρούνται "108 μέτρα πιο κοντά στον Παράδεισο, σε αντίθεση με τους υπόγειους".


Σε κάθε έναν από τους 32 ορόφους υπάρχουν αριθμημένες σειρές τετραγώνων με περισσότερους από 150 τάφους, όλοι εξοπλισμένοι με σύστημα εξαερισμού και δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 6 ατόμων. Η αποσύνθεση των νεκρών διαρκεί περίπου τρία χρόνια και στο τέλος της, οι οικογένειες τους προχωρούν στην εκταφή τους, ενώ τα υπολείμματα τους μεταφέρονται σε άλλο τμήμα της νεκρόπολης. 


Πιθανότατα να αναρωτιέστε γιατί κανείς να ήθελε να μετακινήσει ότι απέμεινε από το αγαπημένο του πρόσωπο και μάλιστα εφόσον εκείνο βρίσκεται σε ένα μέρος με εκπληκτική θεά, αυτό όμως συμβαίνει επειδή το ενοίκιο για τρία χρόνια εκεί κοστίζει μεταξύ 5.900-21.000 δολαρίων, ανάλογα φυσικά με την πτέρυγα που βρίσκεται. Για όσους όμως έχουν λεφτά και δεν τους ενοχλεί να δώσουν μια περιουσία για τους τάφους των ανθρώπων τους, το νεκροταφείο-πολυκατοικία έχει ξεχωριστούς οικογενειακούς τάφους, στην τιμή των 54.000 δολαρίων. 


Παρά το γεγονός όμως ότι το Memorial Necropole Ecumenica αποτελεί το πιο ψηλό κάθετο νεκροταφείο του κόσμου, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, δεν είναι το μόνο στο είδος του, αφού στην Ταϊβάν για παράδειγμα, η ταφή σε νεκροπόλεις είναι παράδοση, ενώ άλλα μεγάλα κοιμητήρια έχουν χτιστεί σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Ινδία. 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs