Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Η επιστήμη μίλησε: Αυτά είναι τα πιο ερwτογενή σημεία στο γυναικείο σώμα


Οι περισσότεροι άντρες παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι αυτό που “ανάβει” μια γυναίκα και...
ποια συγκεκριμένα μέρη του σώματός της απαιτούν τη μεγαλύτερή τους προσοχή.Τώρα, Καναδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν επιστημονικά τα πιο ερwτογενή σημεία του σώματος της γυναίκας, με βάση τον ερeθισμό από την αφή, την πίεση και τις δονήσεις. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ εξέτασαν τις περιπτώσεις 30 γυναικών ηλικίας 18-35 ετών. Εφαρμόζοντας ελαφρύ άγγιγμα, πίεση και δονήσεις, μελέτησαν την αντίδραση της κλeιτορίδας της κάθε γυναίκας, των μικρών χειλέων, του κόλπoυ και του πρwκτού, καθώς και διαφόρων σημείων στο στήθoς της και στην θηλή της. Στη συνέχεια συνέκριναν τα όσα βρήκαν με πιο... ουδέτερες περιοχές στο σώμα, όπως ο λαιμός, το χέρι και η κοιλιά.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν εν πολλοίς αυτό που επιστήμη και άντρες γενικότερα γνώριζαν ήδη για τις ερωτογενείς ζώνες της γυναικείας ανατομίας:

-Ο λαιμός, το εσωτερικό του χεριού και η περιοχή γύρω από το aιδοίο, ήταν εκείνα που ανταποκρίνονταν καλύτερα στο ελαφρύ άγγιγμα, ενώ η θηλή αποδείχτηκε ως η λιγότερο ευαίσθητη σε αυτό το είδος ερεθισμού.

-Η κλeιτορίδα και οι θηλές ήταν τα πιο ευαίσθητα σημεία, όσον αφορά την σεξουαλική ευχαρίστηση, ενώ το πλευρικό μέρος του στήθους και η κοιλιά ήταν το λιγότερο ευαίσθητα. 

Τέλος, η κλeιτορίδα και θηλή βρέθηκε ότι είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία στο γυναικείο σώμα όσον αφορά τις δονήσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κλeιτορίδα ήταν το πιο ευαίσθητο σημείο στις δονήσεις σε σύγκριση με όλα τα μέρη του σώματος.

Οι Καναδοί επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε πιο ικανοποιητικές σεxουαλικές εμπειρίες για τις γυναίκες δεδομένου ότι οι περισσότερες ερwτογενείς ζώνες τους είναι πλέον επιστημονικά επιβεβαιωμένες. Υποστηρίζουν επίσης ότι μπορεί να παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους χειρουργούς που κάνουν επεμβάσεις στο στήθος ή επεμβάσεις αλλαγής φύλου.
Πηγή: iatropedia

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs