Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Κοντονής: Zητά το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίσθηκε ο Φλώρος - Μετά την κατακραυγή


Για πολλά και εύλογα ερωτηματικά ως προς την απόφαση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος...
είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη 




για την υπόθεση της Energa - Hellas Power, κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο κ. Κοντονής αναφέρει πως «ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa». Όπως αναφέρει, το βούλευμα θα πρέπει να ελεγχθεί «καθώς το διατακτικό του δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παραλείπει να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία για την κριτική που του άσκησε για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας στην σχετική ανακοίνωσή του: «Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Να σημειωθεί πως ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί για τη μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης 256 εκατ. ευρώ στην υπόθεση Energa - Hellas Power σε 21 χρόνια κάθειρξη και παράλα αυτά αποφυλακίστηκε έπειτα από περίπου 18 μήνες παραμονής στις φυλακές.

Ο συγκεκριμένος καταδικασθείς έκανε χρήση του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα το οποίο τροποποιήθηκε προς το ηπιότερο από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και κατάφερε να αποφυλακιστεί με ποσοστό αναπηρίας 67%/. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σχετική αίτησή του επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα αλλά και κρίσεις επιληψίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs