Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πάντρεψαν 15χρονη με 44χρονο στη Μαλαισία - Για να γλιτώσει το κορίτσι από τη φτώχεια, είπε ο πατέρας του


Άνδρα 44 χρόνων παντρεύτηκε μία 15χρονη στη Μαλαισία τον Ιούλιο. Είναι η δεύτερη σύζυγός του και ...
ο γάμος έγινε με άδεια ισλαμικού δικαστηρίου στη συντηρητική επαρχία Κελατάν.
Στη Μαλαισία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 16 έτη, όμως οι μουσουλμάνες μπορούν να λάβουν άδεια να παντρευτούν ακόμη και σε μικρότερη ηλικία από θρησκευτικό δικαστήριο.

Τον Ιούνιο ο γάμος ενός 11χρονου κοριτσιού από την Ταϊλάνδη που προερχόταν από φτωχή οικογένεια με έναν πλούσιο έμπορο καουτσούκ 41 ετών επίσης από την επαρχία Κελατάν είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών ενώ η χώρα δέχεται πιέσεις για την απαγόρευση τέλεσης γάμων ανηλίκων. Η 11χρονη επέστρεψε τον Αύγουστο στην πατρίδα της, έπειτα από τεράστια εκστρατεία κινητοποίησης από τα μέσα ενημέρωσης και τα social media.

«Είναι απαράδεκτο για μια ακόμη φορά ένα παιδί να παντρεύεται με έναν πολύ μεγαλύτερο άνδρα» κατήγγειλε η εκπρόσωπος της Unicef στη Μαλαισία Μαριάν Κλαρκ- Χέιτινγκ, τονίζοντας πως είναι άμεση ανάγκη η κυβέρνηση «να ξεκινήσει μια νομοθετική αλλαγή ώστε να απαγορευτεί αυτή η πρακτική».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας Ουάν Αζίζα Ουάν Ισμαήλ δήλωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες συναντήθηκαν με το 15χρονο κορίτσι, το οποίο έχει 12 αδελφούς και αδελφές, και τους γονείς της στην περιοχή Τουμπάτ, όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγείρει νομικά εμπόδια για έναν τέτοιο γάμο.

Στη Μαλαισία τα ισλαμικά δικαστήρια έχουν τη δικαιοδοσία να αποφασίσουν για τα οικογενειακά και θρησκευτικά ζητήματα των μουσουλμάνων, που αποτελούν το 60% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, που ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε ότι συμφώνησε στον γάμο ώστε η κόρη του να γλιτώσει από τη φτώχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Star. Ωστόσο το κορίτσι δήλωσε χαρούμενο. «Είμαι χαρούμενη και θέλω να κάνω τον άνδρα μου χαρούμενο. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει» είπε.

(φωτογραφία αρχείου)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs