Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

8+1 λόγοι για να φάτε πεπόνι - Μια καλοκαιρινή απόλαυση που προσφέρει περισσότερα από όσα νομίζετε


Με καταγωγή από την Ασία, το πεπόνι κατάφερε από πολύ νωρίς να συνοδευτεί από σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. ...




Πιο συγκεκριμένα, το κιτρινωπό πεπόνι, που είναι γνωστό με την ονομασία cantaloupe, χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας.

Επίσης, οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στις Φιλιππίνες, για την αντιμετώπιση του καρκίνου και την πρόκληση εμμηνόρροιας, στην Ινδία ως διουρητικό και στην Αφρική γίνονται χυλός και τρώγονται για την πρόκληση αποβολών.

Έχει λίγες θερμίδες.Τα 100 γραμμ. πεπόνι έχουν μόλις 34 θερμίδες, ενώ είναι από τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα νερού -90%.

Αποτελεί φυσικό ελιξήριο για όμοφφο δέρμα, καθώς περιέχει βιταμίνη C, που συμβάλλει μεταξύ άλλων στη σύνθεση του κολλαγόνου.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν ακόμη και την εικόνα της κυτταρίτιδας στο σώμα.

Μειώνει την πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το αντιπηκτικό χημικό του πεπονιού είναι η αδενοσίνη, το ίδιο συστατικό που υπάρχει στα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Από ότι φαίνεται, λοιπόν, το πεπόνι είναι ακόμη μια τροφή που βοηθά στην αραίωση του αίματος, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Περιέχει βιταμίνη Α (19%/100gr), η οποία είναι σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

Δίνει ενέργεια και διάθεση για καλοκαιρινές εξορμήσεις, με τις βιταμίνες Β1 θειαμίνη και Β3 Νιασίνη να τονώνουν τον οργανισμό.

Περιέχει ακόμη βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.

Το πεπόνι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και χρυσαφένιο άρωμα καθώς αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά φρούτα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs