Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ασχημα τα νέα για τους άνδρες με στραβό πeος - Τι μπορεί να κρύβεται - Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1,5 εκατομμύρια άτομα.


Η ελαφριά κύρτωση του πέους μπορεί να είναι απλώς ένα αθώο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί ένα ...
ανδρικό σώμα από τα υπόλοιπα.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η πεϊκή κάμψη κατά τη στύση μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για το άτομο που την εμφανίζει. Αυτό συμβαίνει όταν οφείλεται στη νόσο Peyronie, η οποία προκαλεί παραμόρφωση του ανδρικού μορίου αλλά και πόνο κατά την στύση, λόγω υπερβολικής συγκέντρωσης ουλώδους ιστού.

Οι άνδρες που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν ορισμένες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα μαμούθ στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1,5 εκατομμύρια άτομα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, η ίνωση του πέους (όπως ονομάζεται αλλιώς η ασθένεια) αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στομάχι, το δέρμα και τους όρχεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες με Peyronie είχαν:

40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των όρχεων

29% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μελάνωμα

40% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του στομάχου

Η ερευνητική ομάδα συνιστά σε όσους γνωρίζουν - ή υποψιάζονται - ότι πάσχουν από τη νόσο να συμβουλευτούν γιατρό και να υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν ανωμαλιών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs