Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Aυτά είναι τα 5 σημεία του χώρου εργασίας που βλάπτουν σοβαρά την υγεία


Οι 8 ώρες που περνάμε στο γραφείο σηκώνοντας τηλεφώνα, γράφοντας στα πληκτρολόγια, περνώντας από ...
αίθουσα σε άλλη, μπορεί να είναι κινήσεις καθημερινές και να περνούν απαρατήρητες, 




αλλά αποδεικνύεται πως τα μικρόβια που κρύβονται σε κάθε σημείο, δεν είναι αμελητέα… Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε ένα αντικείμενο, τόσο μεγαλύτερο είναι το βακτηριακό του φορτίο. Όπως::

Το κουμπί του ασανσέρ και η κουπαστή της σκάλας: Όποιος μπει και βγει από το κτίριο θα τα αγγίξει, ενώ δεν καθαρίζονται τόσο τακτικά όσο οι τουαλέτες! Τα μικρόβια μπορούν να μεταδοθούν όταν μετά το κουμπί του ασανσέρ πιάσουμε το πρόσωπο και κυρίως το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια.

Η πόρτα του γραφείου: Τα πόμολα στις πόρτες μπορούν να γίνουν πηγή σοβαρών λοιμώξεων. Οι επιδημιολόγοι έχουν ένα «κόλπο» προστασίας ενάντια στα… πόμολα: δεν τα ακουμπάμε με γυμνό χέρι αλλά με ένα χαρτομάντηλο.

Το πληκτρολόγιο: Σε πολλούς χώρους εργασίας, τα πληκτρολόγια χρησιμοποιούνται από περισσότερους του ενός εργαζόμενους. Σε πρόσφατη έρευνα –που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Microbiology– ερευνήθηκαν 250 πληκτρολόγια και όλα είχαν μικρόβια!

Το τηλέφωνο, ειδικά όταν είναι κοινής χρήσης: Έρευνες έχουν ανακαλύψει εξαιρετικά επικίνδυνα μικρόβια, όπως ο ανθεκτικός σταφυλόκοκκος και το e.coli σε τηλεφωνικές συσκευές.

Οι ξεχασμένες κούπες στην κουζίνα: Σχετικές μελέτες αναφέρουν πως τα χερούλια στις κοινόχρηστες κούπες του γραφείο μπορεί να «φιλοξενούν» δεκάδες διαφορετικά και επικίνδυνα βακτήρια.

Όπως συστήνουν οι ειδικοί θα πρέπεινα πλενουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας, με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιούμε απολυμαντικό μαντηλάκι, μιας χρήσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs