Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Αναζητούν τον «χαμένο» θησαυρό του Αλή Πασά στα γεφύρια του Αχελώου - Οι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν διστάζουν να καταστρέψουν πολιτιστικά μνημεία


Ολόχρυσα κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, χρυσά βυζαντινά δισκοπότηρα, βενετικά δουκάτα από ...
τον θρυλικό Αλή Πασά αλλά και ξύλινα κασελάκια με χρυσές λίρες 




που έκρυψαν οι αντάρτες την εποχή του Εμφυλίου αναζητούν χρυσοθήρες στα πέτρινα γεφύρια του Αχελώου στην ορεινή Αργιθέα της Καρδίτσας.

Οι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν διστάζουν να καταστρέψουν πολιτιστικά μνημεία... κυνηγώντας φήμες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος» έχουν βάλει σε κίνδυνο ακόμη και πέτρινα ιστορικής σημασίας γεφύρια ανοίγοντας τρύπες.

Στην περιοχή της Καρδίτσας στο γεφύρι του Πετρωτού ή Λιάσκοβου οι χρυσοθήρες έσκαψαν μια τρύπα στο «κατάστρωμα». Έβγαλαν πέτρες και χώμα δημιουργώντας μια τρύπα στην οποία χωράει άνθρωπος. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη που οι βροχοπτώσεις και η εγκατάλειψη μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και την πτώση του γεφυριού.

Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί και στο γεφύρι του Τυρολόγου. Σε αυτή την περίπτωση η τρύπα ανοίχτηκε κοντά στη βάση του τόξου. Οι άγνωστοι μάλλον αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ήταν τέτοια η βιασύνη τους που άφησαν ακόμη και μια τσάπα μέσα στην τρύπα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs