Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Καθηγητής γρονθοκόπησε ανελέητα 14χρονο μαθητή του – Τον στηρίζουν μαθητές και γονείς (Video)


Καθηγητής μουσικής συνελήφθη σε λύκειο της Καλιφόρνιας αφού χτυπούσε σε έξαλλη κατάσταση έναν μαθητή ο οποίος...
φαίνεται να τον προκάλεσε βρίζοντας τον κατ’ επανάληψη, αποκαλώντας τον –μεταξύ άλλων- και νέγρο!



Στο βίντεο που κατέγραψε συμμαθητής του 14χρονου φαίνεται ο 64χρονος Μάρστον Ράιλι να ζητά επανειλημμένα από τον μαθητή να βγει από την αίθουσα καθώς τα ρούχα του παραβίαζαν τον ενδυματολογικό κώδικα. Όπως αποκαλύπτει το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KTLA, που επικοινώνησε με τους μαθητές, ο 14χρονος αρνήθηκε να υπακούσει στις συστάσεις του καθηγητή του, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να τον βρίζει, αποκαλώντας τον πολλές φορές «νέγρο», ενώ του έριξε και μια μπάλα του μπάσκετ.

Στη συνέχεια ο Ράιλι έχασε τη ψυχραιμία του και άρχισε να γρονθοκοπεί τον μαθητή. Χρειάστηκε η επέμβαση των συμμαθητών του αλλά και μελών της ασφάλειας του λυκείου Maywood Academy προκειμένου να σταματήσει.


Ο 14χρονος, υπέστη ελαφρά τραύματα και νοσηλεύτηκε προληπτικά, δίχως να έχει κάτι σοβαρό. Από την άλλη, ο καθηγητής Ράιλι συνελήφθη με την κατηγορία της άσκησης βίας εναντίον ανηλίκου αλλά αφέθηκε ελεύθερος άμεσα μετά την καταβολή εγγύησης.

Βέβαια οι διαφορές καθηγητή και μαθητή θα λυθούν στις δικαστικές αίθουσες στο τέλος του μήνα, αλλά το παράδοξο της υπόθεσης, είναι ότι ο Ράιλι θα έχει στο πλευρό του πολλούς μαθητές αλλά και γονείς που υπερασπίστηκαν τον καθηγητή, εκτιμώντας ότι ο 14χρονος το παράκανε με τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Προφανώς με το μέρος του θα είναι και άλλοι συνάδελφοί του, ενώ και τα περισσότερα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι υπέρ του Ράιλι.


Ενδεικτικό, ότι η Σεσίλια Ντίας Χιμένες, (πρώην καθηγήτρια στο λύκειο αυτό), ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Ραίλι, «έναν καταπληκτικό άνθρωπο και καταπληκτικό καθηγητή», προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. Ήδη συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 40.000 δολάρια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs