Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Τα Σκόπια μας κλείνουν και τα σύνορα: Μέχρι τον Ιούνιο του ΄19 το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες


Μέχρι και τα Σκόπια (χώρα με αίσθηση εθνικής κυριαρχίας) κλείνουν τα σύνορα τους για την...
αποτροπή εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων λαθραίων μεταναστών 

που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, η οποία φυσικά δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Έτσι την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για επέκταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία, ενέκρινε την Παρασκευή το σκοπιανό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποτραπεί η αθρόα προσέλευση των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που παραμένουν -ειδικότερα- στην ελληνική «επικράτεια» και που έχουν εισέλθει σε αυτή ανενόχλητοι.

Η επέκταση του μέτρου των κλειστών συνόρων θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Η γειτονική χώρα είχε κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα το 2016, με συνέπεια να δημιουργηθεί η «ζούγκλα» της Ειδομένης, όπου χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες είχαν καταλάβει μία τεράστια έκταση, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους ανεπίσημους καταυλισμούς, ενώ είχαν διακοπεί και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες με τη γειτονική χώρα, καθώς μετανάστες είχαν καταλάβει τις γραμμές.

Παρά τα κλειστά σύνορα, οι αρχές των Σκοπίων έχουν καταγράψει πάνω από 6.800 εισόδους μεταναστών κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2018. Τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα φυλάσσονται τόσο από Σκοπιανούς στρατιώτες, όσο και από δυνάμεις άλλων κρατών, που δεν επιθυμούν τη χρήση του συγκεκριμένου «μονοπατιού» από τις μεταναστευτικές ροές που θέλουν να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

«Ροές» βέβαια που η Ελλάδα τις δέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs