Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ο φίλαθλος που επισκέφτηκε 536 γήπεδα σε όλον τον κόσμο - Και αποκάλυψε το αγαπημένο του...


Η ατμόσφαιρα του γηπέδου είναι ανεπανάληπτη. Σχεδόν κάθε γήπεδο έχει τον δικό του χαρακτήρα. ...
Και το ποδόσφαιρο αλλάζει,




γίνετε 100 φορές καλύτερο όταν το βλέπεις από κοντά,από το να το παρακολουθείς στην τηλεόραση. Ο παλμός, οι ατάκες και τα μάτια σου να πέφτουν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. No contest, που θα έλεγαν και οι Άγγλοι…

Ο Ιταλός Federico Roccio έχει βαλθεί να γυρίσει όλα τα γήπεδα του κόσμου. Μέχρι στιγμής, γιατί μάλλον τα μετράει και τα σημειώνει, έχει βρεθεί σε 536! Και σε 35 χώρες. Μεταξύ αυτών, είναι και το γήπεδο του Ολυμπιακού.

Για τον Roccio λοιπόν, η επίσκεψη γηπέδων είναι κάτι σαν «έργο ζωής». Και μπορεί να έχει μια εμπεριστατωμένη γνώμη για το ποιο έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα. Και χωρίς αμφιβολία, όπως λέει, αυτό είναι το «Celtic Park» της Γλασκώβης, η έδρα δηλαδή της Celtic.

Βρέθηκε στην Γλασκώβη το 2013, στο ματς της Celtic με την Milan, το οποίο οι Ροσονέρι κέρδισαν με 0-3. «Θυμάμαι στο τέλος του παιχνιδιού, όταν η Μίλαν είχε ήδη κερδίσει, οι οπαδοί της Celtic σήκωσαν και τέντωσαν τα κασκόλ τους, τραγουδώντας για την ομάδα τους. Μια πανέμορφη κίνηση, που δεν μπορώ να ξεχάσω», είπε στην Daily Mail.

Και συνέχισε. «Έχω βρεθεί σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ισπανία και της Γαλλίας. Αλλά το Celtic Park με συγκλόνισε. Μέχρι που έβαλα τα κλάματα. Οι οπαδοί τραγουδούσαν παρά την ήττα και μας προσκαλούσαν να πιούμε ένα ποτό μαζί τους. Ήταν φανταστικά».

Πρόσφατα ο Ιταλός κατάφερε να παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα ματς σε κάθε γήπεδο του Campionato. Αλλά δεν το βάζει κάτω και το ταξίδι του συνεχίζεται αφού έχει, πολλά γήπεδα ακόμα να επισκεφτεί. Πάντως το βιβλίο του «Ο κυνηγός των σταδίων» ήδη κυκλοφορεί. Πόσοι θα θέλατε να είστε στην θέση του;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs