Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Διαζύγια σε τιμές Black Friday – Δικηγόρος έκανε πλάκα και αποκαλύφθηκαν πικρές αλήθειες


Ενα πραγματικά πετυχημένο αστείο που σκοπό είχε να σατιρίσει τις προσφορές που υπάρχουν για ...
μια εβδομάδα με αφορμή την Black Friday, έφερε στο φως πικρές αλήθειες στην τοπική κοινωνία.

Ο δικηγόρος της Αμαλιάδας Μάικ Αμπού Χάντμπα, όταν πριν λίγες ημέρες έκανε μία χιουμοριστική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, περί προσφοράς -60% στα συναινετικά διαζύγια, δεν περίμενε ότι θα δεχθεί τόσο πολλά μηνύματα και ότι ο κόσμος τελικά… θέλει να χωρίσει, αλλά σκέφτεται και το κόστος του διαζυγίου.

«Ήταν χιούμορ σε υπάρχουν τέτοιες τιμές»

«Μιας και είμαστε όλοι λάτρεις των social media και του διαδικτύου γενικότερα, αντιλήφθηκα πολλές διαφημίσεις που ανέφεραν τις προσφορές για την Black Friday… Καταστήματα, πολυκαταστήματα, επιχειρήσεις… Στο πλαίσιο της χιουμοριστικής διάθεσης που είχα και εγώ τη στιγμή εκείνη, έκανα μια ανάρτηση από τη σελίδα του δικηγορικού γραφείου μου, βάζοντας κάτι «πιασάρικο», δηλαδή μια αναφορά σε ένα συναινετικό διαζύγιο, αναφέροντας πως «ενόψει Black Friday όλα τα συναινετικά διαζύγια -60%, προλαβαίνετε. Να διευκρινίσω επειδή είναι και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και της κατώτερης αμοιβής από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και δεν πρέπει, γιατί θα μας χωρίσουν εμάς οι γυναίκες μας αν κάνουμε κάτι τέτοιο, ότι δεν υφίσταται καμία τέτοια προσφορά και ότι όλο αυτό έχει να κάνει με το χιούμορ που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας, στο επάγγελμά μας, στην καθημερινότητά μας και στα σοβαρά και στα ανάλαφρα» είπε ο κ. Αμπού Χάντμπα που διακρίνεται για το χιούμορ του.


«Σκέφτομαι να χωρίσω σε 2 χρόνια-Μπορώ να καπαρώσω την τιμή;»

Ο ίδιος όμως μετά την ανταπόκριση στην ανάρτηση αυτή είχε να παρατηρήσει μια σειρά από αντιδράσεις που κατέγραψε. «Πρώτον δέχθηκα πάρα πολλά μηνύματα όπου με ρωτούσαν στα σοβαρά αν ισχύει η προσφορά γιατί τους ενδιαφέρει, πάρα πολλά μηνύματα στα οποία κατάλαβα πως είναι τεράστια η απήχηση που είχε η ανάρτηση και πάρα πολλά μηνύματα που κατάλαβα δυστυχώς ότι πολύς κόσμος θέλει να χωρίσει. Αυτό που είμαι εντύπωση ήταν ένα μήνυμα αν μπορεί κάποιος να καπαρώσει την προσφορά τώρα γιατί σκέφτομαι να χωρίσω σε κανά δύο χρόνια. Τα αναφέρω αυτά, γιατί ήταν η επιτυχία της δημοσίευσης, μέσα από το χιούμορ που πρέπει να είναι αμφίδρομο… Φυσικά αυτό δείχνει και την τρομακτική δύναμη που έχουν τα social media και το ίντερνετ. Η ανάρτηση έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις και δεν περίμενα ότι θα λάβει τέτοια διάσταση…» σχολίασε στην αποτίμηση της απήχησης των social media που είναι ξεκάθαρο πως ρυθμίζουν τη ζωή μας

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs