Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Τα καλύτερα ροφήματα για το φθινόπωρο - Πίνονται και κρύα και ζεστά


Την επόμενη φορά που έξω θα βρέχει και θα έχει πέσει η θερμοκρασία δοκιμάστε να πιείτε ...
κάτι από τα παρακάτω.




Διαβάστε παρακάτω συνταγές για ζεστά ροφήματα με αλκοόλ που θα σας ξετρελάνουν.

Και αν δεν κρυώνετε ή δεν θέλετε ζεστό ρόφημα, μπορείτε να τα κάνετε όλα και κρύα!


Ζεστό punch με αχλάδι και cranberry


Ένα ρόφημα που θα απελευθερώσει απίστευτα αρώματα και θα σας κάνει να ξετρελαθείτε με τη γεύση του, είναι αυτό το punch με gin. Για να το ετοιμάσετε χρειάζεστε 100 ml gin, 200 ml πολτό αχλαδιού, 200 ml χυμό cranberry, λίγα αποξηραμένα μούρα, 2 ξυλάκια κανέλας, καθώς και το εκχύλισμα από ένα ξυλάκι βανίλιας. 



Τσάι με ρούμι και μπαχαρικά


Οι κρύες νύχτες του χειμώνα απαιτούν ένα τέτοιο ζεστό ρόφημα, του οποίου οι μυρωδιές θα σας γεμίσουν με γλύκα. Η προετοιμασία του είναι απλή, αφού χρειάζεστε δυο φακελάκια τσάι (καλύτερα μαύρο), 2 φλιτζάνια βραστού νερού, 50 ml μαύρο ρούμι, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 1 μικρό ξυλάκι κανέλας, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και λίγο χυμό λεμόνι.





Hot buttered rum


Δυστυχώς, αυτό το ρόφημα είναι από τα πιο παχυντικά, μιας και περιέχει πολλά λιπαρά, όμως η γεύση του είναι μοναδική. Επιπλέον, σε σχέση με τα παραπάνω, είναι και το πιο "απαιτητικό" ως προς την προετοιμασία του, αφού πρέπει πρώτα να λιώσετε το βούτυρο που είναι ένα από τα βασικά συστατικά του και μετά να το αναμίξετε με τα υπόλοιπα υγρά υλικά.

Για το μείγμα του βουτύρου θα χρειαστείτε 2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη, 1/2 του φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κουταλιές μέλι, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο και λίγο αλάτι. Χτυπήστε όλα τα παραπάνω υλικά σε μίξερ μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας και βάλτε το μείγμα σε μια τσαγιέρα, μαζί με το ρούμι και δυο φλιτζάνια ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια τρίψτε από πάνω λίγο μοσχοκάρυδο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs