Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ασκηση ετοιμότητας στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» -Τι θα γίνει εάν εγκλωβιστούν ασθενείς και διαφύγει ραδιενέργεια [εικόνες]


Η πυροσβεστική επιχειρεί με τρία οχήματα και απεγκλωβίζει 3 ασθενείς από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ενώ ...
σκηνές έχουν τοποθετηθεί επί της οδού Κορώνειας με γιατρούς που προσφέρουν βοήθεια σε τραυματισμένους.




Οχι δεν πρόκειται για κάποιο έκτακτο συμβάν, αλλά για άσκηση σεισμού η οποία σήμερα πραγματοποιείται στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Στόχος της, είναι το προσωπικό του νοσοκομείου να αποκτήσει την ετοιμότητα και τις γνώσεις για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πιθανής κατάστασης.

Το σενάριο περιλαμβάνει πλήρη εκκένωση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, του Ακτινοθεραπευτικού κέντρου και ενός νοσηλευτικού τμήματος που βρίσκεται στον 5ο όροφο, καθώς και απεγκλωβισμό από Ασανσέρ.

Η άσκηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και θα συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία -Τροχαία, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, μαζί με περίπου 250 εργαζόμενους του νοσοκομείου.


Στόχος της, είναι το προσωπικό του νοσοκομείου να αποκτήσει την ετοιμότητα και τις γνώσεις για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης σεισμού


Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση της άσκησης ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Δενδραμής, «ένας ακόμη λόγος είναι να δείξουμε ότι στον Άγιο Σάββα δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος διαφυγής ραδιενέργειας από τις δυο μονάδες κοβαλτίου ακτινοθεραπείας, τα οποία σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν, αφού έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση τους, από σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές που δεν λειτουργούν με ραδιενεργές πηγές».


Η άσκηση στον Άγιο Σάββα είναι, πανελλαδικά, η 71η που διεξάγει το ΕΚΕΠΥ υπό τον διοικητή Νίκο Παπαευσταθίου.


Οι ασκήσεις αυτού του είδους, με διάφορα σενάρια καταστροφής, άρχισαν στα ελληνικά νοσοκομεία το Νόεμβριο του 2015 και μέχρι τότε δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ.






Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs