Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ζητά να αποφυλακιστεί ο Σώρρας: Είμαι πολιτικός αρχηγός ‑ δεν θα εξαφανιστώ


Ο Αρτέμης Σώρρας προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας την αποφυλάκισή του...
, πέντε μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του. 




Στο σκεπτικό του, ο αρχηγός του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαπάτησης χιλιάδων πολιτών, αναφέρει πως δεν είναι ύποπτος φυγής. 

«Ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύω να εξαφανιστώ από την Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ο Σώρρας καταζητούνταν για 15 μήνες και εντοπίστηκε τον Ιούνιο από την αστυνομία, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του δυο ποινές φυλάκισης 3 ετών και 28 μηνών αντίστοιχα, καθώς και ένταλμα σύλληψης για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος ισχυρίζεται τώρα πως δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή επειδή «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση». 

Κατά την απολογία του, επέμεινε ότι είναι κάτοχος ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς έχει προσκομίσει στον ανακριτή στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση θα αποστείλει κλήσεις σε απολογία προς 10 νέους ύποπτους, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι νέοι κατηγορούμενοι είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών και σωματείων, που είτε ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε συνδέονται με αυτόν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs