Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Θρίλερ με τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες - Η Μπόκα σκέφτεται να μην κατέβει μετά τα επεισόδια


Σε θρίλερ φαίνεται ότι εξελίσσεται ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Μπόκα Τζούνιορος μετά τα ...
άγρια επεισόδια από οπαδούς της Ρίβερ το βράδυ του Σαββάτου που οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα.




Όπως προκύπτει από την πλευρά της Μπόκα, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να αρνηθούν να κατέβουν να παίξουν και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν τον αγώνα και συνεπώς τον τίτλο στα χαρτιά. Ο λόγος είναι πως υπάρχουν τραυματίες ποδοσφαιριστές, ενώ όλοι στην ομάδα είναι τρομοκρατημένοι από όσα συνέβησαν και φοβούνται για ακόμη χειρότερες συνθήκες σήμερα. Ειδικότερα, ο Πάμπλο Πέρες, που τραυματίστηκε στο μάτι από θραύσματα γυαλιού, έχει ρητή εντολή από τους γιατρούς να μην παίξει.

Οι οπαδοί της Ρίβερ επιτέθηκαν στο πούλμαν που μετέφερε τους αντιπάλους στο γήπεδο με πέτρες και σπρέι πιπεριού με αποτέλεσμα πέρα από τα σπασμένα τζάμια να τραυματιστούν πέντε παίχτες της Μπόκα.

Είχε προηγηθεί άλλο ένα θρίλερ σχετικά με το αν ο αγώνας θα γινόταν το Σάββατο ή όχι από τη στιγμή που το ρημαγμένο λεωφορείο έφτασε στο γήπεδο (μάλιστα ο οδηγός του αποκάλυψε ότι λιποθύμησε μετά την επίθεση και το τιμόνι πήρε ο αντιπρόεδρος της Μπόκα ο οποίος το οδήγησε ως το γήπεδο!!!).

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL) επέμενε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας, παρόλο που υπήρχαν τραυματισμένοι ποδοσφαιριστές στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι επίσημοι γιατροί που είχε ορίσει η CONMEBOL δήλωναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αναβολής, την ίδια ώρα που η διοίκηση της Ρίβερ αλλά και ο προπονητής της ομάδας Μαρσέλο Γκαγιάρδο συμφωνούσαν με τους ανθρώπους της Μπόκα ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας…

Φήμες ήθελαν και την FIFA, της οποίας ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παρακολουθήσει την σπουδαία αναμέτρηση, να πιέζει για την τέλεση της αναμέτρησης (προφανώς γιατί στις αρχές του μήνες ακολουθεί το Παγκόσμιο Συλλόγων στο οποίο θα μετάσχει ο νικητής και πιθανή καθυστέρηση θα τινάξει το τουρνουά στον αέρα) και η CONMEBOL ενημέρωσε ότι αντί για τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) που ήταν η αρχική ώρα έναρξης, ο τελικός θα ξεκινούσε στις 00:30.

Η διοίκηση της Μπόκα όμως επέμενε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιστεί ενόσω αθλητές ήταν στο νοσοκομείο και λίγα λεπτά μετά τις 23:30 πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της CONMEBOL και των προέδρων των δύο φιναλίστ. Και την ώρα που οι ποδοσφαιριστές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν ζέσταμα (με πιθανή ώρα έναρξης τη 01:30) επικράτησε η λογική κι ο τελικός αναβλήθηκε για το βράδυ της Κυριακής, αν και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει να βρίσκεται «στον αέρα».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» του Λιμπερταδόρες, η Ρίβερ είχε πάρει το ματς στο «Μπομπονέρα» στα χαρτιά με 0-3, όταν κάποιοι ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs