Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Αντίο Γη: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε σε πόσα χρόνια θα ταξιδέψει στον Αρη - Ετοιμάστε βαλίτσες


Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο Έλον Μασκ να είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ...
θα φτάσουν στον Άρη εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.
Μιλώντας στην εκπομπή Axios του HBO είπε ότι υπάρχει 70% πιθανότατα να ταξιδέψει στον κόκκινο πλανήτη.

«Γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να κάνω» είπε ο Μασκ επισημαίνοντας ότι το ίδιο πιθανό είναι να μην κάνει ποτέ το ταξίδι της επιστροφής. «Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να επιστρέψει αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την εκτίμηση του 47χρονου επιχειρηματία ένα ταξίδι προς τον Άρη είναι εφικτό μέσα στα επόμενα επτά χρόνια αν και τα εισιτήρια «θα κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Στην ίδια συνέντευξη ο Μασκ παραδέχθηκε ότι το ταξίδι στον Άρη μπορεί να αποβεί μοιραίο για όποιον το επιχειρήσει. «Οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς στον Άρη είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι στη Γη. Θα είναι δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θανάτου ταξιδεύοντας στο βαθύ διάστημα σε ένα μικρό "τενεκεδάκι"» είπε ο Μασκ.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι όποιος ταξιδέψει πρώτος στον κόκκινο πλανήτη δεν θα διασκεδάσει καθώς τον περιμένει αρκετή δουλειά. «Θα πρέπει να εργάζεται ασταμάτητα για να κατασκευάσει τη βάση (σ.σ. στην οποία θα μένουν οι επόμενοι πιθανοί ένοικοι του Άρη). Αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, το περιβάλλον θα είναι δύσκολο. Οπότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πεθάνει κανείς εκεί. Σας φαίνεται αυτό ως μια έξοδος για πλούσιους» αναρωτήθηκε ο Μασκ.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγιναν λίγες ώρες πριν να επιχειρηθεί η προσγείωση στον Άρη του πρώτου ρομποτικού γεωολογικού εργαστηρίου. Η προσγείωση του διαστημικού επιστημονικού σκάφους InSight της NASA έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 ώρα Ελλάδος.