Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτη ιστορία: Ανθρακέμπορας ανακάλυψε ότι είναι γιος ζάπλουτου μονάρχη [εικόνες]


Άφωνος έμεινε ένας Ουαλός ανθρακέμπορος που αναζητούσε τις ρίζες του, όταν ανακάλυψε ...
ότι είναι ο πρωτότοκος γιος ενός ζάπλουτου σουλτάνου της Μαλαισίας.




Δεκαετίες ολόκληρες ο 66χρονος σήμερα Κιθ Ουίλιαμς εργαζόταν στην επιχείρηση του θετού πατέρα του, αγνοώντας ότι είναι μέλος της μοναρχίας της ασιατικής χώρας και γιος του 33ου σουλτάνου του Περάκ, του Ιντρίς Ισκαντάρ Αλ Μουταουακίλ Αλαλάχι Σαχ.

Η μητέρα του Ουαλού, Ελίζαμπεθ Ρόζα, ήταν 17 ετών και εκπαιδευόμενη νοσοκόμα σε παιδιατρική κλινική στο Σάρει, όταν γνώρισε τον Μαλαίσιο γαλαζοαίματο, που σπούδαζε εκείνο τον καιρό στην Αγγλία. Πολύ γρήγορα συνδέθηκαν και η κοπέλα έμεινε έγκυος.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του ο Αλαλάχι Σαχ έγινε σουλτάνος του Περάκ από το 1963 μέχρι το θάνατό του από καρδιακή προσβολή 21 χρόνια αργότερα.

O 33ος σουλτάνος του Περάκ, Ιντρίς Ισκαντάρ Αλ Μουταουακίλ Αλαλάχι Σαχ (Φωτογραφία: Walesonline)

Ο Κιθ Ουίλιαμς, στο μεταξύ, ήταν δύο ετών όταν δόθηκε για υιοθεσία. Μεγάλωσε αγνοώντας τις πραγματικές του ρίζες μέχρι που συνάντησε τη βιολογική του μητέρα και εκείνη του αποκάλυψε την αλήθεια για την βασιλική του καταγωγή.

«Πλησίαζα τα πενήντα όταν βρήκα τη μητέρα μου κι έπαθα σοκ μαθαίνοντας ότι είμαι ο γιος ενός σουλτάνου. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Είναι αλήθεια ότι είχα κατάμαυρα μαλλιά και πιο σκούρα επιδερμίδα, αλλά οι θετοί γονείς μου μού έδωσαν πολύ καλή ανατροφή και μου μίλησαν για την πραγματική μου μητέρα όταν ήμουν 13 ετών. Ούτε είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό μου ότι είχα συγγενικούς δεσμούς με μια βασιλική οικογένεια στην άλλη άκρη του πλανήτη. Είναι σαν σενάριο ταινίας της Disney. Αν μου το’ λεγε κανείς σε κάποιο μπαρ ή καφετέρια δεν θα τον πίστευα με τίποτε», είπε.

Εννέα σουλτανάτα υπάρχουν στη Μαλαισία κι οι γαλαζοαίματες οικογένειες ζουν μια απίστευτα πολυτελή ζωή σε εντυπωσιακά παλάτια με χρυσούς τρούλους.

Όταν ανακάλυψε ότι τρέχει βασιλικό αίμα στις φλέβες του ο Ουίλιαμς προσπάθησε να έλθει μέσω Facebook σε επαφή με τους συγγενείς του από την πλευρά του πατέρα του. Εκείνοι επιβεβαίωσαν ότι διακρίνουν την ομοιότητα, αλλά επέλεξαν να μην του μιλήσουν. Αν και δεν κατάφερε να έλθει σε επαφή με κάποιον από τους άλλους δέκα γιους του πατέρα του, ο 66χρονος Ουαλός συνάντησε την ετεροθαλή αδελφή του Κου Ες.


O Κιθ Ουίλιαμς στο μαυσωλείο του πατέρα του στη Μαλαισία (Φωτογραφία: Daily Mirror)

Ο Ουίλιαμς υποβλήθηκε σε τεστ DNA που απέδειξε ότι έχει ασιατική καταγωγή. Ζήτησε να πάρει την μαλαισιανή υπηκοότητα, αλλά χωρίς ανταπόκριση από τις Αρχές της χώρας μέχρι στιγμής.

Ταξίδεψε, ωστόσο, μέχρι τη Μαλαισία για να επισκεφθεί το μαυσωλείο του πατέρα του και το παλάτι, όπου ζούσε κάποτε, αλλά δεν τον κάλεσε στο δικό του ανάκτορο ο ξάδελφός του. Επόμενος στη σειρά διαδοχής, όταν πεθάνει ο νυν σουλτάνος Ναζρίν Σαχ, θα είναι ένας ετεροθαλής αδελφός του Ουίλιαμς.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι συγγενείς του δεν θέλουν να του μιλήσουν επειδή φοβούνται ότι θα διεκδικήσει μέρος της περιουσίας τους. «Είναι ντροπή που αποφάσισαν να μου γυρίσουν τις πλάτες. Τους καταλαβαίνω, που νιώθουν τρόπον τινά απειλούμενοι, αλλά εγώ δεν διεκδικώ το θρόνο», είπε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mirror. «Πιστεύω ότι ο πατέρας μου γνώριζε την ύπαρξή μου κι αν το έκανε είμαι βέβαιος ότι κάτι θα άφησε και για μένα. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο να το μάθω. Αν επιβεβαιωθεί ότι μου άφησε κάποια κληρονομιά γιατί να μην ενδιαφερθώ;»...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs