Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Γυναίκες πιλότοι για πρώτη φορά έχουν τη διοίκηση ενός Boeing 737. Ελληνικής καταγωγής η μία.


Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία πολιτικής αεροπορίας από την περασμένη Παρασκευή. Στην πόλη...
Χαράρε της Ζιμπάμπουε, για πρώτη φορά, ένα Boeing 737 είχε επικεφαλής δύο γυναίκες. 



Οι υπεύθυνες για το ιστορικό επίτευγμα είναι οι πιλότοι Chipo Matimba και η Ελληνικής καταγωγής Elizabeth Petros, οι οποίες κυβέρνησαν το αεροσκάφος της Air Zimbabwe από την Victoria Falls έως τη Ζάμπια.

Η διαδρομή διαρκεί περίπου μια ώρα, αλλά ήταν αρκετό για να γράψουν ιστορία, και το προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα να γίνει διάσημο. 

«Πρώτη φορά μόνο γυναίκες στο πιλοτήριο ενός Boeing 737. Ήταν όλα μια χαρά! "Έγραψε η Ελίζαμπεθ, στη σελίδα της. Η αεροπορική εταιρεία γιόρτασε επίσης μαζί τους αυτή τη πρωτιά και συνεχάρη δημόσια τους πιλότους. «Η ιστορία γράφτηκε!», ήταν το λακωνικό μήνυμα της εταιρίας που ανέβασε η Air Zimbabwe, στη σελίδα της σε κοινωνικό δίκτυο.


Το δίδυμο δημιούργησε το hashtag #PaintingTheSkyPink (Ζωγραφίζοντας το ροζ ουρανό)



Είμαστε περήφανοι όταν υπάρχουν άνθρωποι που εμπνέουν. Αυτό έγραψε ο Chipo, πιλότος της Valerie Jeche της Αυστραλίας, τον οποίον είχαν συμβουλευτεί για το επάγγελμα του πιλότου οι δύο γυναίκες πριν χρόνια. 


"Γεια σου, Chipo. Πώς είσαι; Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου έδωσες πριν δύο χρόνια περίπου. Άρχισα να μελετώ και να εκπαιδεύομαι σε ένα σχολείο πτήσης, εκεί στην Αυστραλία. Είσαι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα, έγραψε η Βάλερι.

Από τώρα και στο εξής, Chipo και η Ελισάβετ θα κάνουν περισσότερες πτήσεις απο κοινού. Δέχτηκαν επίσης κια πολλούς επαίνους από τους επιβάτες και απόνο από τους συναδέλφους. 

Ένας επιβάτης, ο Jason Williams, είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Συγχαρητήρια, κυρίες. Ήταν μια όμορφη προσγείωση. "

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs