Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Στο… ψυγείο η έρευνα για τη Novartis: Η κίνηση της Ράικου που παγώνει τις εξελίξεις


Στον «πάγο» μπαίνει προσωρινά η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, ...καθώς η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατέθεσε σε βάρος της διαδόχου της, Ελένης Τουλουπάκη και των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων, εκτός από την αίτηση κακοδικίας και αίτηση εξαίρεσης σε βάρος τους αλλά και πειθαρχική αναφορά.

Τις δυο τελευταίες ενέργειες υπογράφει ο σύζυγός της, ιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος ερευνάται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους του καθώς φέρεται σε λογαριασμό του (κοινό με τη σύζυγό του) να εμβάστηκε ποσό 1.020 ευρώ για «ερευνητική εργασία» από τη Novartis.

Η κ. Ράικου και ο σύζυγος της αξιώνουν συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς. Μεταξύ άλλων, τους εγκαλούν για παραβίαση μυστικότητας της έρευνας για τη Novartis με αφορμή τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί σε μερίδα του Τύπου.

Από την πλευρά του σύζυγος της κ. Ράικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με τη Novartis. Όπως είχε αναφέρει έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της εταιρείας. Ο ίδιος είχε επισημάνει πως η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ είχε αποδώσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών που τον αφορούν σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού.

Οπως αναφέρουν δικαστικές πηγές εκτιμώντας τις παρενέργειες των νομικών ενεργειών, η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης ουσιαστικά «παγώνει» την έρευνα μέχρι νεωτέρας, δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε οι εισαγγελείς δεν ερευνούν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs