Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αμερικάνικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα λανσάρει... ιπτάμενα αυτοκίνητα (Photos)


Αμερικανική εταιρεία φέρεται να βρήκε τη λύση στο μποτιλιάρισμα και τη ρύπανση που προκαλεί το ...
κυκλοφορικό. 




Η εταιρεία Terrafugia σκοπεύει να εφαρμόσει στην κυριολεξία τη μετακίνηση «από πόρτα σε πόρτα», κατασκευάζοντας ιπτάμενα αυτοκίνητα. Το όχημα με το όνομα TF-X αναμένεται να πετάξει σε δύο χρόνια, ενώ η εταιρεία ελπίζει ότι θα το κυκλοφορήσει στην αγορά σε οκτώ χρόνια.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρότυπο όχημα έχει αναδιπλούμενα φτερά με διπλούς ηλεκτρονικούς κινητήρες. Οι κινητήρες αυτοί θα επιτρέπουν στο TF-X να μετακινείται από την κάθετη σε οριζόντια θέση και να τροφοδοτείται από μηχανή 300 ίππων. Το ιπτάμενο ΙΧ επίσης θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 322 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το φάσμα της πτήσης θα φτάνει τα 805 χιλιόμετρα.




Το τετραθέσιο όχημα θα χρησιμοποιεί αυτόματα υπολογιστικά συστήματα, έτσι ώστε οι επιβάτες να πληκτρολογούν τον προορισμό τους πριν την απογείωση.


Το πιο πρόσφατο μοντέλο αποκαλύφθηκε στην ετήσια έκθεση της Ένωσης Πειραματικών αεροσκαφών στο Wisconsin. Η Terrafugia έχει ήδη παρουσιάσει ένα φιλμ που δείχνει πώς λειτουργεί το όχημα. Το TF-X δοκιμάζεται ήδη ως προς την αντίσταση, την ανύψωση και την ώθηση, στη Μασαχουσέτη. 


Το κόστος του οχήματος αναμένεται να φτάσει τα 261.000 δολάρια (235.000 ευρώ), όταν κυκλοφορήσει. Οι ιδιοκτήτες του θα χρειάζονται πιλότο και ειδικό δίπλωμα για να οδηγήσουν νόμιμα το αυτοκίνητο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs