Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΗ: Παράταση έως τις 17 Δεκεμβρίου για Χαλυβουργική -Μετά κόβει το ρεύμα για χρέη 31,8 εκατ. ευρώ


Παράταση μέχρι την επόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου δίνει η ΔΕΗ στη «Χαλυβουργική» ύστερα από ...
τη δέσμευση της εταιρείας ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα υποβάλει σοβαρές προτάσεις για το χρέος ύψους 31,8 εκατ. ευρώ από κατανάλωση ρεύματος.
Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, «ΔΕΗ εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη Χαλυβουργική κάλεσε στα γραφεία της τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου κινήσεις για την άρση της εκπροσώπησης και την διακοπή της παροχής της Χαλυβουργικής, επικαλούμενη το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης με καταβολή έναντι της οφειλής που έχει φτάσει στα 31,8 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά η εταιρεία «παγώνει» τις διαδικασίες που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες βδομάδες για διακοπή της ηλεκτρδότησης της ελληνικής βιομηχανίας, λόγω των συσσωρευμένων οφειλών της.


Σύμφωνα με τη ΔΕΗ:

«Ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018. Κατόπιν των ανωτέρω η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την εν λόγω εταιρεία μετατίθεται για τη Δευτέρα 17.12.2018.

Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα, ότι εφόσον επιδειχθεί η επιβαλλόμενη υπευθυνότητα εκ μέρους της ιδιοκτησίας της Χαλυβουργικής μπορεί να βρεθεί λύση.

«Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ΔΕΗ.