Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

90χρονη γιαγιά ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μοιράζεται τα πάντα στο Instagram


Πιθανότατα έχει περάσει από το μυαλό σας ότι πρέπει να απολαύσετε τα ταξίδια και να γνωρίσετε τον κόσμο ενώ ...
είστε ακόμα νέοι, έτσι δεν είναι; 





Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πακετάρετε και να ξεκινήσετε τις ταξιδιωτικές σας  περιπέτειες !

Η ρωσίδα Elena Mikhailovna, 90 ετών σήμερα, αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να κάνουμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους. Πίσω από τα τεράστια γυαλιά της, τις ρυτίδες και τα λευκά μαλλιά, βλέπουμε όλη την ουσία της ζωής.

Δεν διστάζει να ταξιδεύει μόνη της, με συνοδεία ένα σακίδιο και να γεμίζει την ζωή της νέες ιστορίες. Ιστορίες που είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσουν ανθρώπους όλων των ηλικιών που ονειρεύονται να ταξιδεύουν.

Instagram @ babushka_1927

Η ιδέα του γύρου του κόσμου της ήρθε όταν ήταν 83 ετών, δηλαδή πριν από 7 χρόνια. Από τότε η Vó Lena (έτσι είναι το παρατσούκλι της) ξεκίνησε τα ταξίδια και μερικές χώρες όπου επισκέφθηκε είναι: Η  Πολωνία, το Βιετνάμ, το Ισραήλ, δύο φορές επισκέφθηκε την Γερμανία και πέντε φορές την Τσεχία. Εκτός από τα χρήματα που παίρνει από την σύνταξή της, παράλληλα εργάζεται ως πωλήτρια λουλουδιών και επιπλέον μερικοί συγγενείς της την "επιδοτούν" για να εκπληρώσει το όνειρό της και να ταξιδεύει όλο και περισσότερο. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Η Vó Lena αποκάλυψε επίσης ότι παρόλο που έχει πολύ εύθραυστη υγεία, αντί να κάθεται σπίτι στο Κρασνογιάρσκ, περίπου 4 χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα, προτιμά να ταξιδεύει και να γνωρίζει τον κόσμο.




Όταν ρωτήθηκε για το τι σκέφτονται οι φίλοι της για το περιπετειώδες πνεύμα της, απάντησε με χιούμορ: «Τα κορίτσια στην ηλικία μου είναι ζηλιάρες».

"Θέλω να πω σε όλους: μην φοβάστε να ταξιδέψετε. Είναι απαραίτητο και χρήσιμο να γνωρίζουμε τον κόσμο ". 

Για εκείνη, το ταξίδι είναι ένας τρόπος να αισθάνεσαι ζωντανός και να συναντάς νέους ανθρώπους και πολιτισμούς.

Δείτε μερικές φωτογραφίες και εμπνευστείτε από την ιστορία της γιαγιάς:





Είστε περίεργοι και θέλετε να ακολουθήσετε την ταξιδιάρα γιαγιά; Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Instagram, όπου μοιράζεται τις ιστορίες της και τις φωτογραφίες της.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs