Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Σας ενοχλεί ο ήχος ενός ανθρώπου που μασάει ή αναπνέει βαριά; Δείτε γιατί


Σας ενοχλεί ο ήχος, όταν κάποιος ρουφάει τον καφέ του; Ή μήπως δεν ανέχεστε τον ήχο όταν μασάει κάποιος το φαγητό του…



Δεν ανέχεστε το χτύπημα στα πλήκτρα του υπολογιστή ή είστε έτοιμοι να εκραγείτε όταν κάποιος κάνει κλικ κλικ με το στυλό του;

Όχι, δεν είστε ιδιότροποι.

Οι επιστήμονες μόλις βρήκαν για πρώτη φορά μια εξήγηση στον εγκέφαλο γι’ αυτή την περίεργη αντίδραση…

Πάσχετε από μια νευρολογική διαταραχή, η οποία ονομάζεται «μισοφωνία» (misophonia)

Βρετανοί επιστήμονες συμπέραναν ότι η μισοφωνία είναι μια πραγματική εγκεφαλική διαταραχή και όχι μια φανταστική ή αμιγώς ψυχική αντίδραση.Η διαταραχή προκαλεί εκρήξεις θυμού, άγχος και φτάνει μερικές φορές να εκδηλώνεται και με κρίσεις πανικού

Εικόνες από τις μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι οι άνθρωποι με misophonia υποφέρουν από μια ανωμαλία στα συναισθηματικά συστήματα ελέγχου τους, με αποτέλεσμα μια αυξημένη ανταπόκριση μετά από ακοή ήχους ενεργοποίησης, όπως η βαριά αναπνοή. Αυτοί οι θόρυβοι παράγουν επίσης φυσική απόκριση, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό και εφίδρωση.

Αυτό δείχνει μια φυσική διαφορά στο μυαλό τους και παράλληλα είναι μια ανακούφιση για όσους δεν πιστεύουν ότι η οργή για ορισμένους ήχους είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση.

Ο Δρ Sukhbinder Kumar, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, είπε ότι όσοι διαγνώστηκαν με misophonia, αναστέναξαν με ανακούφιση όταν για πρώτη φορά του έδειξαν τη διαφορά στη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου τους »

«Οι ασθενείς με misophonia είχαν εντυπωσιακά παρόμοια κλινικά χαρακτηριστικά και παρόλα αυτά το σύνδρομο δεν αναγνωρίζεται σε κανένα από τα τρέχοντα κλινικά διαγνωστικά σχήματα», δήλωσε. «Αυτή η μελέτη καταδεικνύει τις κρίσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο ως περαιτέρω στοιχεία για να πείσει μια σκεπτικιστική ιατρική κοινότητα ότι αυτή είναι μια πραγματική διαταραχή».

Η ομάδα πιστεύει ότι η πρόσθετη έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε θεραπείες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να… αυτορρυθμίζουν τις αντιδράσεις τους.

Δείτε το βίντεο

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs