Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί γεμίζουν τις αποθήκες τους τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία; - Η εντολή της κυβέρνησης


Διαστάσεις Αρμαγεδδώνα λαμβάνουν τα σενάρια για το τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο ενός ...
σκληρού Brexit στη Βρετανία με την κυβέρνηση να ζητεί από τα σούπερ μάρκετ να αυξήσουν τα αποθέματά τους.





Καθώς φαντάζει πλέον ως σίγουρο ότι το Κοινοβούλιο θα απορρίψει τη συμφωνία της Μέι για το Βrexit στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη προετοιμάζονται για έξοδο από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg, η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι φέρεται να έχει ζητήσει από τα σούπερ μάρκετ της χώρας να έχουν διαθέσιμο μεγαλύτερο απόθεμα προϊόντων, με αποτέλεσμα και οι προμηθευτές των καταστημάτων να έχουν ενισχύσει την παραγωγή τους.

Το αίτημα των υπουργών βασίζεται στο σενάριο ότι η μη συμφωνία θα περιόριζε κατά 13% τη δυνατότητα της χώρας να προμηθεύεται αγαθά από το γαλλικό λιμάνι του Καλαί πρός το Ντόβερ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, εξαιτίας των πρόσθετων συνοριακών ελέγχων.

Έξι στελέχη της κυβέρνησης και της βιομηχανίας με γνώση του ζητήματος μίλησαν στο Bloomberg, κρατώντας την ανωνυμία τους, καθώς τα σχέδια έκτακτης ανάγκης δεν είναι δημόσια.

Τέσσερις γίγαντες της λιανικής πώλησης, όπως το Sainsbury και το Tesco, ζητούν πλέον από τους κύριους προμηθευτές τους να αυξήσουν τα αποθεματά τους με τον φόβο ότι τουλάχιστον τα μισά τους ράφια θα αδειάσουν σε περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs