Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Τα ελληνικά φονικά όπλα που πάνε πολύ μακρύτερα από τους πολυδιαφημισμένους τουρκικούς Bora


Η Τουρκία προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό το ΄χει καταφέρει, να επιβάλλει την εικόνα της “ανίκητης περιφερειακής δύναμης”, η οποία ...
με τα όπλα που διαθέτει μπορεί πλέον να κάνει ότι θέλει την “πληγωμένη” από την οικονομική κρίση Ελλάδα.
Ίσως αυτή η πεποίθηση να ΄χει “διαβρώσει” κι ένα μέρος της ελληνικής κοινής κάτι για το οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη εξέπληξαν αρκετούς.

Οι Τούρκοι χθες θυμήθηκαν ξανά και διαφήμισαν πολύ τον πύραυλο Bora. Εφημερίδες τους, δημοσίευσαν και χάρτες στους οποίους φαίνεται ότι μπορούν να πλήξουν την Αθήνα , από το Τσεσμέ…Όταν θα είναι έτοιμος ο Bora.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Τούρκους, ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να περιμένει την ανάπτυξη κανενός πυραύλου για να απειλήσει σε μεγάλο βάθος εντός Τουρκίας κρίσιμους στόχους… Μπορεί να το κάνει τελείως ακίνδυνα με όπλα που ήδη διαθέτει και μπορεί να εκτοξεύσει σχεδόν από την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν χρειάζεται μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να ακολουθήσει την Τουρκία και ν΄ αρχίσει να δημοσιεύει χάρτες με κόκκινα βελάκια που θα ξεκινούν από την Εύβοια ας πούμε και θα καταλήγουν πολύ, πολύ βαθιά στην Τουρκία. Αυτά τα κόκκινα βελάκια μπορούν να είναι και πάρα πολλά και να πλήξουν στόχους με ακρίβεια ασύλληπτη. Δεν είναι θεωρία, είναι γεγονός, γιατί αυτά τα όπλα σε αντίθεση με τον πολυδιαφημισμένο Bora , έχουν δοκιμαστεί σε πρόσφατους πολέμους, “μπαίνοντας” από προκαθορισμένα παράθυρα επιλεγμένων στόχων. Το γνωρίζουν αυτό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπου έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους.

Συνεπώς ας μην τρομοκρατούμαστε από τους…τρομοκράτες Τούρκους . Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι εμείς να είμαστε σοβαροί και να ρίξουμε το βάρος στην άψογη συντήρηση αυτών των όπλων που επαναλαμβάνουμε ήδη διαθέτουμε. Η δύναμή μας είναι αυτά τα όπλα κι όχι οι αναβαθμίσεις ή οι προμήθειες μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων που κάποιοι θέλουν να ξεφορτωθούν.

Καλή η επικοινωνιακή προσπάθεια τρομοκράτησής μας από τους Τούρκους λοιπόν  αλλά έτσι για να το διασκεδάσουμε , ας φτιάξουν κι ένα χάρτη που να δείχνει που μπορεί να φθάσει ένα όπλο με εμβέλεια 500 χιλιομέτρων αν εκτοξευτεί από το κέντρο του Αιγαίου… Θα ΄χει πολύ ενδιαφέρον να δουν τι έχουν να υπερασπιστούν, μέχρι να φτιάξουν και να στήσουν τους Bora στο Τσεσμέ…


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs