Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Οργή για την 29χρονη που τη βίaσαν και την άφησαν έγκυο ενώ ήταν σε κώμα επί 14 χρόνια


Σάλο προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες, η είδηση πως μια γυναίκα στην Αριζόνα των ΗΠΑ παρόλο που ...
είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια, έμεινε έγκυος. 
Η οικογένειά της ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πως παραβιάστηκε η ιδιωτικότητα της 29χρονης.

Ο δικηγόρος Τζον Μάικελς, που επιβεβαίωσε στο People ότι εκπροσωπεί την οικογένεια της, αποκάλυψε πως είναι όλοι τους «εξοργισμένοι, συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι από την κακοποίηση και παραμέληση της κόρης τους από την κλινική Hacienda Healthcare».

«Η οικογένεια είναι ενήμερη για τα νέα και το δημόσιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την κόρη τους, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι συναισθηματικά έτοιμη να προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση» ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο Μάικελς έδωσε επίσης μια ενημέρωση σχετικά με όσα γράφτηκαν για το νεογέννητο: «Η οικογένεια θα ήθελε να μεταφέρω στον κόσμο πως το παιδί γεννήθηκε σε μια αγαπημένη οικογένεια και πως θα το φροντίσουν καλά».

Νωρίτερα, η ασθενής, που λάμβανε θεραπεία στο Hacienda HealthCare στο Φοίνιξ, αναγνωρίστηκε ως μέλος της φυλής San Carlos Apache της Αριζόνα Η φυλή επιβεβαίωσε στον Τύπο πως η γυναίκα είναι 29 ετών, κάτι που σημαίνει ότι είναι σε κώμα από τα 15 της.

«Εκ μέρους της φυλής, είμαι βαθιά συγκλονισμένος και τρομαγμένος από την μεταχείριση ενός από τα μέλη μας» εξήγησε ο πρόεδρος της φυλής Τέρι Ράμπλερ στην δήλωσή του.

«Όταν έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο σε κέντρο φροντίδας, σε μια κατάσταση που είναι ευάλωτο και εξαρτάται απόλυτα από τους άλλους, εμπιστεύεσαι τους φροντιστές του. Δυστυχώς, ένας από αυτούς δεν ήταν αξιόπιστος και την εκμεταλλεύτηκε. Ελπίζω πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Αυτή τη στιγμή, η εγκυμοσύνη της ασθενούς παραμένει υπό διερεύνηση. Ο Αλεχάντρο Μπενάλι, αρχηγός της αστυνομικής υπηρεσίας San Carlos Apache, ανέφερε στο δελτίο Τύπου πως «το θέμα εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Αστυνομικού Τμήματος του Φοίνιξ».

Οι New York Times και το NBC ανέφεραν πως το αστυνομικό τμήμα του Φοίνιξ είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς, αλλά η αστυνομία δεν θέλησε να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση πάντως, οι γονείς των ασθενών που νοσηλεύονται στην συγκεκριμένη κλινική, άρχισαν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

«Όλοι σοκαρίστηκαν» δήλωσε στο CBS News η Καρίνα Τσεζένα, της οποίας η κόρη είναι ασθενής στην κλινική. «Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs