Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Τέρενς Κουίκ έχει κάνει 70 ταξίδια σε 26 μήνες θητείας!


Πόσα ταξίδια στο εξωτερικό αντέχει να κάνει ένας άνθρωπος; Σίγουρα όχι όσα έχει «αντέξει» να κάνει ο Τέρενς Κουίκ...
, ως υφυπουργός Εξωτερικών. 




Το κατόρθωμά του είναι τόσο εντυπωσιακό που έφθασε να προκαλέσει την απορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Πειραιώς Κώστα Κατσαφάδου προς τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών -δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα - επισημαίνεται ότι ο σημερινός υφ. Εξωτερικών στους 26 μήνες θητείας του έχει πραγματοποιήσει 70 ταξίδια στο εξωτερικό, όσα δεν έχουν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοί του σε 20 χρόνια!

Οπως παρατηρεί ο κ. Κατσαφάδος πολλά από τα ταξίδια του κ. Κουίκ θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν τηλεφωνικά από έναν πρέσβη ή πρόξενο της Ελλάδας.

Στην ερώτησή του ο κ. Κατσαφάδος υποστηρίζει ότι τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν στον ελληνικό λαό και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Ο αριθμός 70 ταξιδιών σε 26 μήνες θητείας είναι προκλητικά μεγάλος και για δεδομένα της εποχής.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν, β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και γ) έξοδα για ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140- 150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας.

Ακόμα η επίκληση της αρμοδιότητάς του, ότι είναι υπεύθυνος για τον απόδημο Ελληνισμό, δύσκολα μπορεί να πείσει για τη χρησιμότητα όλων αυτών των ταξιδιών.

Καταλήγοντας ο κ. Κατσαφάδος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθεί για τον αριθμό των ταξιδιών που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τ. Κουίκ μέχρι σήμερα, καθώς και για τα αναλυτικά κόστη, την αιτιολογία και τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs