Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ανατροπή από Εφετείο: Αθώωσε 77χρονο για ερωτικές πράξεις σε 19χρονο με νοητική στέρηση


Με πλειοψηφία 5 – 2 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων αθώωσε τον 77χρονο Χανιώτη που κατηγορούνταν για ...
κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε 19χρονο παιδί με αναπηρία 67%, 




ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση που τον είχε κηρύξει “ένοχο” και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2009 από τον θείο του παιδιού, ο οποίος, μετά από πληροφορίες ότι ο 77χρονος τα βράδια έβαζε τον 19χρονο στο αυτοκίνητό του και τον οδηγούσε σε ερημική τοποθεσία, αποφάσισε να τον ακολουθήσει ένα βράδυ και το διαπίστωσε ο ίδιος.

Παρόλο που ο Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την ενοχή του ηλικιωμένου, ο οποίος νωρίτερα είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και παρά την καταδικαστική ψήφο και τη Προέδρου Εφετών, το Δικαστήριο, δέχτηκε μεν πως οι πράξεις έγιναν, έκρινε ωστόσο πως ο 19χρονος με νοητική στέρηση είχε την ικανότητα να αντισταθεί σε αυτές και δεν το έκανε.

“Δυστυχώς σε αυτές τις δίκες ασχολούμαστε περισσότερο με το να δικάσουμε το θύμα παρά τον δράστη. Αυτό έγινε και σήμερα. (…) Αυτό το παιδί δεν είχε την ικανότητα όχι μόνο να αντισταθεί αλλά ούτε και να αντιληφθεί τους κινδύνους που διατρέχει” υποστήριξε ο Εισαγγελέας, σχολιάζοντας πως ο 29χρονος σήμερα νέος, “έχει υποστεί μεγάλες πληγές από αυτό το βίωμα και δεν μπορεί να λέει ψέμματα για όλα όσα καταθέτει.”

Στην απολογία του ο 77χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώ δικαιολόγησε το DNA του που βρέθηκε πάνω στο θύμα, λέγοντας πως… τον έφτυσε, όταν ο 19χρονος του έκανε ανήθικη πρόταση. Ακόμα έπεσε σε πολλές αντιφάσεις καταγγέλλοντας εκβιασμούς από την οικογένεια του θύματος ή απόκρυψη στοιχείων από την αστυνομία, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Από τη μεριά της υπεράσπισης, δόθηκε έμφαση στην χαλαρή επιτήρηση του παιδιού, καθώς όπως ειπώθηκε συχνά μετακινούταν με ωτοστόπ από χωριό σε χωριό και έμπαινε σε αυτοκίνητα τρίτων. Αντίθετα από την πολιτική αγωγή επισημάνθηκε πως το παιδί ούτε είχε ανάγκη για χρήματα, ούτε ποτέ κατηγόρησε κάποιον άλλον από την περιοχή για ανάλογες πράξεις. Έγινε λόγος για ένα φιλότιμο και κοινωνικό παιδί που όχι μόνο δεν ωφελήθηκε αλλά ζημιώθηκε καταγγέλλοντας όσα είχε πάθει, καθώς “στιγματίστηκε” στο χωριό και έχασε τους φίλους του μέχρι να καταδικαστεί ο 77χρονος και να αποδειχθεί η αλήθεια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs