Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Άγρια συμπλοκή στον Βόλο: Παραλίγο να τον σκοτώσει ο φιλοξενούμενος


Η υπόθεση της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης από έναν 39χρονο άστεγο και τοξικομανή, κατά ενός ...
52χρονου που τον φιλοξενούσε προσωρινά, 




ζωντάνεψε ξανά την Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που καταδίκασε ερήμην τον πρώτο σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, χωρίς αναστολή και μετατροπή, αλλά με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, το επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, είχε γίνει στο σπίτι του 52χρονου στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, όπου φιλοξενούνταν και ο 39χρονος, που είναι τοξικομανής και άστεγος, την 1 Νοεμβρίου 2017 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 39χρονος προκάλεσε με πρόθεση στον παθόντα σωματική κάκωση με κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο 52χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε πρόβλημα με το ποτό, κάποια στιγμή μάλωσε με τον 39χρονο, με τον οποίο ήταν φίλοι, που του επιτέθηκε έξω από το σπίτι, με γροθιές και με οργή τον χτύπησε στο κεφάλι, προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία και υποσκληρίδιο αιμάτωμα εγκεφάλου, θέτοντας η κατάσταση αυτή σε κίνδυνο τη ζωή του.

Το θύμα μετά την επίθεση δεν πήγε στο Νοσοκομείο, κάτι που έκανε μετά από δύο μέρες, μετά από την παρότρυνση του αδελφού του και φίλων του… Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε η σοβαρότητα των τραυμάτων του και έτσι εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί το αιμάτωμα, με τους γιατρούς να κόβουν ένα κομμάτι του κρανίου του, για να τον σώσουν. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, ο 52χρονος εμφάνισε βαριά θρομβοφλεβίτιδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του ακρωτηριάσουν τα δάκτυλα των ποδιών του, λόγω της γάγγραινας που εμφανίστηκε! Ο άνδρας τελικά έμεινε ανάπηρος, αφού δυσκολεύεται πλέον να περπατήσει και έμεινε στη ζωή από την επιμονή του αδελφού του και των φίλων του.

Το Δικαστήριο τελικά καταδίκασε τον 39χρονο άστεγο σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή, μετατροπή, ενώ του έδωσε τη δυνατότητα άσκησης έφεσης. Σε περίπτωση που ο 39χρονος δεν εφεσιβάλλει την χθεσινή απόφαση του Τριμελούς, τότε θα κηρυχθεί φυγόποινος, και θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs