Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Γεμάτο το Ιπποκράτειο από κόσμο που γλίστρησε στο χιόνι - Γέμισαν τα νοσοκομεία με περιστατικά


Αυξημένη ήταν η κίνηση χτες στο Ιπποκράτειο, το οποίο ήταν το μοναδικό εφημερεύον νοσοκομείο ...
στη Θεσσαλονίκη, 
σε σύγκριση με άλλες ημέρες εφημερίας, ενώ πολύ υψηλός ήταν ο αριθμός των ορθοπαιδικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν.

'Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, στην χτεσινή εφημερία εξετάστηκαν 1128 περιστατικά εκ των οποίων τα 180 ήταν ορθοπαιδικά και άλλα οκτώ παιδορθοπαιδικά. 

Συνολικά έγιναν 163 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 18 ήταν ορθοπαιδικά περιστατικά.

Η κ. Παπαχριστοδούλου σημείωσε ότι ο μεγάλος αριθμός ορθοπαιδικών περιστατικών οφείλεται σε πτώσεις λόγω του παγετού. Παράλληλα τόνισε ότι ο αριθμός των εξετασθέντων χτες ήταν μεγάλος, καθώς κατά τις εφημερίες εξετάζονται κατά μέσο όρο από 700-800 έως 1000 περιστατικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και τα 1300. 

Στο "Παπαγεωργίου", που εφημέρευε το περασμένο Σάββατο, κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, γιατί δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της έλλειψης μέσων συγκοινωνίας. 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Λάμπρος Δερμεντζόγλου, δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν για να εξυπηρετήσουν συναδέλφους τους με τους οποίους αλλάζουν βάρδιες. 

Ανέφερε ακόμη ότι στην εφημερία του Σαββάτου εξετάστηκαν 663 περιστατικά, ενώ στις εφημερίες προσέρχονται στο νοσοκομείο κατά μέσο όρο 1000 περιστατικά. «Την Πρωτοχρονιά, που δεν είχε χιονόπτωση, στην εφημερία εξετάστηκαν 1107 περιστατικά από τα οποία περίπου το 10% , δηλαδή τα 114, ήταν ορθοπαιδικά. Στην εφημερία του Σαββάτου που είχε χιονόπτωση προσήλθαν 663 περιστατικά εκ των οποίων τα 85 , δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός, ήταν ορθοπαιδικά που κυρίως αποδίδονται σε πτώσεις.

Τα ορθοπαιδικά περιστατικά είναι πάντα πολλά αλλά σε περιπτώσεις χιονόπτωσης και παγετού είναι περισσότερα. Το γεγονός ότι τα περιστατικά που προσήλθαν το περασμένο Σάββατο είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά που προσήλθαν την Πρωτοχρονιά, που ήταν καλός ο καιρός, καταδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι αντί να πηγαίνουν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας , πηγαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος" πρόσθεσε ο κ.Δερμεντζόγλου. 

Μικρότερος από τις άλλες ημέρες ήταν ο αριθμός των περιστατικών που προσήλθαν στο νοσοκομείο "Αγιος Παύλος", που επίσης εφημέρευε το περασμένο Σάββατο. Οπως ανέφερε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Αναστασία Πατερνά, στην εφημερία του Σαββάτου εξετάστηκαν 204 περιστατικά, ενώ κατά μέσο όρο στις εφημερίες εξετάζονται 270.

Ο αριθμός των ορθοπαιδικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο ανήλθε στα 67, αριθμός που είναι μεγάλος, όπως σημείωσε η κ. Πατερνά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs