Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Μην ανακατέψετε ποτέ αυτά τα απορρυπαντικά! Οι επικίνδυνοι συνδυασμοί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας


Το καθάρισμα είναι μια υπόθεση πολύ προσωπική για πολύ κόσμο. Γνωρίζετε όμως ότι δεν πρέπει ...
ποτέ μα ποτέ να συνδυάζετε συγκεκριμένα καθαριστικά μεταξύ τους, 


καθώς μπορούν να αποβούν πολύ επικίνδυνα για την υγεία σας και να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο;

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, ποιες μίξεις απορρυπαντικών δεν πρέπει ποτέ να κάνετε, αν θέλετε να προστατεύσετε τον οργανισμό σας!


Αμμωνία με Λευκαντικά:

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να οδηγήσει στην αποβολή τοξικών ατμών χλωραμίνης, τους οποίους σε περίπτωση που εισπνεύσετε, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στο αναπνευστικό, αλλά και εγκαύματα στο λαιμό. Πριν αναμείξετε οποιαδήποτε απορρυπαντικά, να διαβάζετε πάντα πολύ προσεκτικά τις οδηγίες στις ετικέτες τους.


Ξίδι και Λευκαντικά:

Η ανάμειξη όξινων προϊόντων με λευκαντικά, οδηγεί στην απελευθέρωση αερίων χλωρίου και χλωραμίνης, τα οποία είναι τόσο χημικά, που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στους πνεύμονες και τα μάτια σας.


Οξυζενέ και Ξίδι:

Ο εν λόγω συνδυασμός οδηγεί στη δημιουργία υπεροξικού οξέος, το οποίο είναι διαβρωτικό και σε μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να βλάψει το δέρμα, τα μάτια, το λαιμό, τη μύτη και τους πνεύμονες. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα στην ίδια επιφάνεια, αφού πρώτα στεγνώσει από την εφαρμογή του ενός. 


Οινόπνευμα και Λευκαντικά:

Οι ανάμειξη αυτών των δυο προϊόντων δημιουργεί χλωροφόρμιο, το οποίο μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα, τα μάτια, τους πνεύμονες, το δέρμα, το συκώτι, τα νεφρά, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs